Милвоки ће плаћати порез на луксуз само да Јанис остане

На пословном ручку који је у петак у Милвокију трајао цела три сата, сувласник и један од главних функционера Бакса Марк Ласри јасно је дао до знања владајућем МВП-у Јанису Адетокумбу да је та франшиза спремна да плаћа порез на луксуз како би му обезбедила шампионски тим.

Наиме, након новог неуспеха у доигравању и испадања у другој рунди од Мајамија (4-1), отворено је питање будућности грчког кошаркаша у тиму из Висконсина.

У америчким медијима кренула су нагађања да ли Јанис уопште жели да остане у Милвокију, или ће срећу и шампионски прстен тражити на неком другом месту јер интересената и те како има. 

Плате играча Бакса су веома близу прага за плаћање пореза на луксуз и износе укупно 132,7 милиона долара за сезону 2020/21.

То је и била једна о тема о којој су Ласри и Адетокумбо дискутовали, поред неизбежне приче недавно завршеној сезони и разочаравајућем финишу, а како преноси И-Ес-Пи-Ен било је и озбиљних разговора и ”мозгања” око кадровских надоградњи за наредну сезону и нови напад на титулу.

Јанис ће овог лета морати да одлучи да ли ће потписати нови уговор са Милвокијем или ће у наредну сезону ући са последњом годином важећег уговора и изаћи на тржиште слободних агената лета 2021.

Менаџмент Бакса је спреман да ”Грик Фрику” понуди ”супермакс” уговор вредан између 220 и 250 милиона долара за верност од пет година.

Претходно су у Милвокију одлучили да задрже тренера Мајка Буденхолзера, који би требало да са генералним менаџером Јоном Хорстом и власништвом такође ради на преобликовању тима, који је у протекле две регуларне сезоне играо далеко бољу кошарку него у плеј-офу.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије