Обрадовић: Задовољан сам својом одлуком, Игору све најбоље

Прослављени кошаркашки стручњак Жељко Обрадовић изјавио је да задовољан својом одлуком да направи паузу од годину дана у тренерском послу после одласка са клупе Фенербахче. Најуспешнији европски тренер свих времена и освајач девет трофеја у Евролиги, турски клуб напустио у јуну после седам година.

После одласка из клуба Обрадовић је одлучио да по други пут у својој каријери направи паузу од кошарке, пошто је исто урадио и 2012. године када је отишао из Панатинаикоса.

"Супер, веома сам задовољан својом одлуком. Углавном користим време да се дружим са пријатељима за шта ранијих година нисам имао могућности. Ту су још неке ствари које су ми у овом тренутку важне. Све у свему, супер се осећам", рекао је Обрадовић Танјугу.

Обрадовића је на месту тренера Фенербахчеа заменио Игор Кокошков, који је после 20 година напустио НБА.

"Наравно, стално се чујемо. Све најбоље му желим, Игор је изванредан тренер. Немам никакве дилеме да ће показати своје квалитет и у Фенербахчеу.", рекао је бивши тренер Партизана, Реал Мадрида, Хувентуда и Бенетона.

На питање да ли ће још један Србин успети да остави траг у клубу из Истанбула, на начин на који је он то урадио, Обрадовић је одговорио:

"Најискреније се надам и понављам још једном, желим му све најбоље".

Поред Зорана Моке Славнић, Дејана Томашевића и Игора Ракочевића, Обрадовић је био на отварању кошаркашког тренера у част Жељка Ребраче, у насељу Степа Степановић на Вождовцу у оквиру акције компаније Моцарт "Сто терена за једну игру".

"Драго ми је што сам био присутан када је овај терен добио име по Жељу Ребрачи, мом Ребарцу с којим сам сарађивао много година и у клубовима и репрезентацији. Дивно се осећам када поново видим неке старе пријатеље и да када видим оволико младих који воле кошарку. Свима онима који ће да користе овај терен пожело бих много среће и да постану што бољи људи и играчи.", закључио је Обрадовић.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије