Познат нови термин олимпијског квалификационог турнира у Београду

Након консултација и договора са Међународним олимпијским комитетом, Фиба је за нови термин одржавања олимпијских квалификационих турнира одредила период од 29. јуна до 4. јула 2021. године, а један од четири турнира одржаће се у Београду.

Како поручују из Светске кошаркашке федерације, вођене су консултације са МОК-ом у вези са ова четири турнира, и том приликом је обзир узето радно оптерећење играча, припреме репрезентација и календари националних лига.

Наводи се да је МОК одобрио нове датуме због ових фактора и ванредних околности које су се десиле са заказивањем Олимпијских игара у Токију за 2021. годину, услед пандемије коронавируса.

Председник Фибе Хамане Нијанг и генерални секретар Андреас Загклис су због свега упутили захвалност председнику МОК-а Томасу Баху, као и Извршном одбору те организације.

Четири квалификациона олимпијска турнира играју у Канади, Хрватској, Литванији и Србији, а укупно ће се 24 мушке репрезентације борити за преостала четири места.

Србија је у групи са Доминиканском Републиком и Новим Зеландом, док су у другој београдској групи Италија, Сенегал и Порторико.

Победници четири турнира квалификоваће се за Олимпијске игре у Токију, које ће се одржати од 23. јула до 8. августа 2021. године.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије