Меџик Џонсон: Ако се НБА сезона настави, играће се без публике

Легендарни кошаркаш, а касније и функционер, Ирвин Меџик Дзонсон изјавио је да, ако НБА одлучи да настави сезону, утакмице ће се играти пред празним трибинама.

Сезона у најјачој кошаркашкој лиги на свету прекинута је 11. марта због пандемије коронавируса, а некадашња звезда Лос Анђелес лејкерса каже да играње без присутва гледалаца неће представљати никакав проблем играчима да се прилагоде.

"Има наде и мислим да је потребна само једна утакмица да се кошаркаши прилагоде игрању на терену без публике на трибинама", Џонсон у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Бивши председник Лејкерса верује да ће професионални спорт играти важну улогу у оздрављењу нације након завршетка пандемије вируса Ковид-19.

"Потребан нам је спорт, посебно у оваквим временима, али само ако се води брига о свима. Верујем да ће се спорт вратити, највероватније без навијача на трибинама".

Он сматра да НБА неће покренути сезону док се криза са вирусом у САД не стабилизује и док сви играчи не буду могли да буду тестирани.

"Доћи ће време, а комесар Адам Силвер је направио сјајан посао са НБА. Он жели да сви играчи буду сигурни пре него што се врате на терене. Мислим да ће се спорт вратити. Само је питање времена када ћемо бити сигурни да је вирус под контролом и да не погађа целу земљу. Kада те бројке падну и стабилизирају се, спорт це се вратити", закључио је Џонсон.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије