Човек који је Јокића довео у Денвер отишао у Чикаго

Литванац Артурас Карнишовас напустио је Денвер и преузео функцију извршног потпредседника кошаркашких операција чувених Чикаго Булса.

Тако су се најаве, о којима смо писали пре неколико дана, показале као релевантне, те је Карнишовас Колорадо заменио Илиноисом.

Он ће у ”ветровитом граду” имати ”одрешене руке” да креира тим који ће спровести потпуну реорганизацију управљачког дела славне франшизе. 

Први задатак биће ми избор новог генералног менаџера, као и целекупног ”фронт офис” тима.

Карнишовас је као студент четири године провео играјући за Универзитет Ситон Хол, пре него што се вратио у Европу, где је провео целу играчку каријеру (Статиба, Шоле, Барселона, Олимпијакос, Фортитудо Болоња). Потом се вратио у Америку, радио у канцеларији НБА и као скаут Хјустона, пре него што је 2013. године отишао у Денвер, где је радио у менаџменту све до овог ”трансфера”

Човека који је имао изузетно велику улогу у бирању и развоју Николе Јокића у Денверу, као и у прављену респектабилног плеј-оф тима Нагетса, у Чикагу ће дочекати тежак задатак.

Младе звезде тима Зек Лавин и Лаури Марканен затражили су трејд, односно одлазак из тима који ни трећу годину заредом неће играти у доигравању.

У тренутку прекида сезоне Булси су били на 11. месту Истока са скором 22-43.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије