Да ли се то Јокић сели у Чикаго?!

Тога се бар плаше навијачи у Денверу, након што се у медијима појавила информација да је Артурас Карнишовас, генерални менаџер Нагетса, најозбиљнији кандидат за исту функцију код чувених Булса.

Чикаго се већ дуго мучи и не успева да избори место у плеј-офу. Након одлазака Дерика Роуза и Џимија Батлера више нема суперзвезду, а скор им је трећу годину заредом негативан.

Зато се и спремају промене у менаџменту, а као решење за место генералног менаџера фигурира и Литванац Артурас Карнишовас из Денвера, који је један од најзаслужнијих што је 2014. године драфтован и касније (ис)форсиран Никола Јокић.

И управо та веза узнемирује навијаче тима из Колорада, и неки од њих виде то као припрему терена да Никола 2023. године, када му истиче важећи уговор са Нагетсима, пређе у Чикаго, који је и у америчкој спортској јавности познат као ”други највећи српски град” (после Београда, разуме се).

Амерички колега са портала ”ДНВР” Адам Марес је чак јавно, на Твитеру, изразио забринутост због постојања таквог потенцијалног сценарија, али је недуго затим обрисао твит у којем је написао:

”Чикаго је највећи град са српском популацијом после Београда. Уколико би успели да доведу Карнишоваса, једног од најзаслужнијих за долазак Јокића у Денвер, онда би моја стрепња поводом Јокићевог прелазног рока 2023. године званично могла да почне”, стајало је у твиту. 

Иако је много ”ако” момената и нема ничег конкретног у свему овоме, спекулације и пројекције су дефинитивно почеле...

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије