Месина предавач на Београдској кошаркашкој клиници

Тренер кошаркаша Олимпије из Милана Еторе Месина биће предавач на овогодишњој Београдској кошаркашкој клиници у дворани "Александар Николић", саопштило је Удружење кошаркашких тренера Србије (УКТС).

Како се наводи на сајту УКТС, после тренера НБА лигаша Финикс санса Монтија Вилијамса, учешће на 20. издању кошаркашког семинара (27. и 28. јун), потврдио је и чувени италијански стручњак.

Месини ће ово бити друго учешће на Клиници, а као предавач у Београд долази после 16 година.

"Југословенска и српска кошарка годинама су имале прегршт врхунских тренера и играча и сећам се многих од њих још из времена када сам ја играо кошарку, потом и када сам почињао као тренер. Бити позвани у Београд да презентујете своје идеје, део своје кошаркашке филозофије – као да вам је уручена факултетска диплома. То је нека врста посебног признања. Увек имам трему пре сваке презентације или било каквог предавања и морам да признам да осећам велику част и понос што ћу бити предавач на Клиници сада, као што је то био случај и пре 16 година", рекао је Месина у интервјуу за УКТС.

Месина је четири пута освајао Евролигу, троструки је шампион ВТБ лиге, исто толико пута тријумфовао је у италијанском првенству.

Са репрезентацијом Италије има сребро са Европског првенства 1997. године, као и петогодишњи стаж у НБА лиги као помоћни тренер у Лос Анђелес лејскерсима и Сан Антонио спарсима.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара