Судије "погурале" Лејкерсе до победе над Селтиксима

Дерби између Лос Анђелес лејкерса и Бостон селтикса остаће упамћен по спектакуларној и драматичној утакмици, али и по судијским одлукама које су утицале на коначан резултат.

Лејкерсима је припао класик НБА лиге резултатом 114:112, пошто су "језерџије" биле боље у завршници.

Међутим, баш као пре неколико дана против Денвер нагетса, главног конкурента у Западној конференцији, велику помоћ имали су од арбитара.

После неколико промена резултата и преокрета, Селтикси су повели са 110:108, Леброн Џејмс је промашио једно бацање, али је после гледања снимка, који је био доста неубедљив, лопта додељења Лејкерсима.

"Краљ" је преузео одговорност и погодио шут за предност, гости су потом изгубили лопту, а онда је тренер Бостона Бред Стивенс добио техничку због приговора – на минус 1 у неизвесној завршници.

Ентони Дејвис је промашио бацање за техничку, али је погодио два због фаула, па се ушло у пенал завршницу. "Обрва" није успео да врати предност на три поена, па је Бостон имао напад за победу.

Лопта је дошла до Џејсона Тејтума, који је погодио већину шутева на утакмици, али је при борби за позицију у последњим секундама направио фаул у нападу над Кентавијусом Калдвел-Поупом.

Франшиза из "Стејплс центра" задржала је тако прво место Западне конференције са 43 победе и 12 пораза, док је Бостон трећи на Истоку са скором 39-17.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво