Браун и Берон преломили Зенит, нова победа Звезде у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Зенита на гостовању са 65:58 у мечу 16. кола Евролиге. Црвено-бели уписали су седму победу у елитном такмичењу.

Велика борба и неизвесност виђени су у дуелу Зенита и Звезде, али се боље снашао српски представник, који је уписао седму победу у Евролиги ове сезоне.

Доста чудна утакмица одиграла се у Казању, виђене су добре, покретљиве и дисциплиноване одбране и ни приближно близу добри напади. Такође, суђење на обе стране паркета је било веома чудно и конфузно.

Звезда је боље отворила меч и стекла предност од шест поена, да би потом у другој четвртини дозволила серију 13:0 домаћину.

Зенит је у неколико наврата имао предност од девет поена, али у моментима када је требало да преломи меч, Звезда то није дозвољавала, већ се враћала резултатски у меч.

Друго полувреме донело је борбу за сваку лопту, брз ритам, али и веома мали број поена.

Зенит је за 20 минута другог полувремена постигао свега 18 поена, а мало боља била је Звезда која је убацила 28.

Дуго је предност српског представника осцилирала између два и четири поена, да би у последњих пар минута, одговорност преузео Лоренцо Браун.

Амерички плејмејкер постигао је четири и асистирао за шест поена Звезде. Питање победника у последњим секундама меча решио је Берон тројком.

Звездин тандем Американаца постигао је 48 од 65 поена српске екипе. Берон је убацио 23, а Браун 19 поена. Занимљиво је да је Берон имао само један промашај из игре (9/10), а да је Браун био најбољи скакач у обе екипе са осам ухваћених лопти. Уз то, Лоренцо је имао и шест асистенција.

Најефикаснији у редовима Зенита били су Холинс са 14 и Томас са 11 поена. 

Звезда је уписала седму победу у 16 одиграних мечева, чиме је избила на десето место. Зенит је поражен 12. пут и претпоследњи је на табели.

Табела Евролиге након 16. кола:

Реал 13-3
Ефес 13-3
Барселона 13-3
Макаби 11-5
ЦСКА 11-5
Панатинаикос 9-7
Химки 8-8
Армани 8-8
Асвел 8-8
Валенсија 7-9
Црвена звезда 7-9
Олимпијакос 6-10
Басконија 6-10
Бајерн 6-10
Фенербахче 5-11
Алба 5-11
Жалгирис 4-12
Зенит 4-12 

Овако је протекао меч:

19.49 – Крај меча, победа Звезде над Зенитом 65:58.

19.33 – Резултат последње четвртине након пет минута је 2:2. Гледамо добре одбране и не толико добре нападе, Звезда води са 53:49.

19.21 – Завршена је трећа четвртина након које Звезда води са 51:47. Трећа деоница припала је српском представнику резултатом 14:7. Веома мали број поена, 4:2 било је на средини четвртине, да би завршница припала Звезди, која је вратила вођство на крилима Беронових поена.

19.12 – Период празног хода на обе стране. 6:4 је резулат на половини треће четвртине у корист Звезде.

19.00 – Настављен је меч.

18.42 – Завршено је прво полувреме: Зенит – Звезда 40:37. Знатно боља игра домаће екипе у другој деоници. Зенит је у неколико наврата имао предност у износу од девет поена, али је Звезда успевала да држи прикључак. Најефикаснији у редовима домаће екипе су Холинс са девет и Понкрашов са осам поена, Звезду предводе Берон са 14 и Браун са 12 поена.

18.32 – Поенима Штимца Звезда прекида 11:0 серију Зенита и смањује на 29:22.

18.22 – Зенит другу четвртину почиње серијом 6:0, чиме руска екипа прузима вођство (22:20). 

18.18 – Завршена је прва четвртина, након које Звезда води са 20:16. Мали број поена постигнут је у првих десет минута, а обе екипе су због соидних одбрана противника морале да се потруде како би постигле кош. Веома добре роле имали су Берон (10) и Браун (6), а прве поене по повратку у Звезду уписао је и Штимац. Зенит се у игри држи тројкама које су постизали Албиси, Воронов и Холинс. 

18.10 – Средином прве четвртине Звезда има минималну предност од 9:8. Утакмица се игра у споријем ритму, обе екипе су дефанзивније оријентисане. Звезда поене постиже унутар рекета, Зенит тројкама.

18.00 – Почео је меч, први посед имају кошаркаши Звезде.

17.55 – Играчи обе екипе су на паркету, меч ускоро почиње...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара