Кошаркаши Звезде: Тражимо подршку, не желимо радикалне мере

Предвођени капитеном Бранком Лазићем и тренером Драганом Шакотом, кошаркаши Црвене звезде обратили су се данас јавности на ванредној конференцији за медије и поручили да једино што траже од навијача јесте подршка без вређања. Ово није питање о појединцу, а ми желимо да будемо тим, рекао је главни "кривац" Филип Човић.

Свих 16 играча Црвене звезде појавило се пред новинараима у прес сали београдске "Штарк" арене, а први се јавности обратио капитен Бранко Лазић.

"Не желим да останемо недоречени и да оставимо простор за нагађања, већ желим да се захвалим великој већини навијача која нам пружа подршку. Не желим да се створи утисак да смо ми неки размажени кошаркаши којима сметају критике и звиждуци. Ко ради тај и греши, и свако има право на грешку, али атмосфера која се ствара у последње време не оставља нам могућности за нормалан рад. Све што ми желимо и, ако могу да кажем, тражимо од навијача је да нам омогуће подршку која нам је потребна. Прихватамо критику, али мислим да ћемо боље проћи са подршком", рекао је Лазић и потом објаснио своју изјаву после меча са Олимпијакосом, у којој је рекао "да је ово последњи пут да играмо у оваквим условима":

"Искрено, највише бих волео да се то не деси. Не желим да размишљам шта ће да буде и који ће бити наши потези, али у оваквој атмосфери више не може да се нормално ни игра, ни ради, ни функционише. Не желим да долази до тога и да будемо принуђени на неке радикалније кораке. Надам се да ће сви раузмети ову поруку данас. Зато смо ту сви заједно изашли и желим да нам се омогући да наставимо сезону и наш посао у условима онаквим на какве су нас навијачи навикли", поручио је капитен Звезде.

Питање појединца и(ли) тима

Главни "кривац" и мета незадовољних, Филип Човић, рекао је да се овде не ради о појединцу, већ о тиму.

"Захвалио бих се свима на подршци. Мислим да тако треба и да се реагује. Ово није питање о појединцу. Нисам само ја, дешавало се и другим играчима. Желимо да будемо тим, да покажемо да смо тим, тако најбоље можемо да радимо и направимо резултат. Нико више од нас не жели победу, то је апсолутно немогуће. Хвала момцима, хвала свима. Претходне године смо били тим и ове ћемо бити, шта год да се деси", рекао је Човић.

Медијима се обратио и тренер Драган Шакота, покушавши да "спусти лопту".

"Свако то може да схвати како хоће. Овде се ради о другом, покушавамо да заштитимо нас. Сваки пут када неко не одигра добро биће тема, критика... Покушавамо да објаснимо да у тим тренуцима очекујемо помоћ. Хоћу да кажем да је учинак екипе зависи од много тога и ако тада немамо подршку мислим да имамо велики проблем", истакао је Шакота и рекао да је Кевин Пантер само једно од имена која се помињу као могућа појачања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се