Богдан би могао да заврши код Јокића или Леброна

Српски кошаркаш Богдан Богдановић могао би да промени средину и напусти Сакраменто кингсе. Богдановић, који је један од најбољих играча "краљева", још нема конкретне понуде, али се налази на радару неколико франшиза.

Према писању неколико кошаркаших портала из Сједињених држава, нашег репрезентативца озбиљно прате Лос Анђелес лејкерси и Денвер нагетси.

Лејкерси су можда и први фаворити за титулу ове сезоне, са Леброном Џејмсом, Ентонијем Дејвисом и Двајтом Хаурдом, па желе да доведу још једног провереног кошаркаша, који би могао да помогне у походу на прстен.

Портал ЛА Спорт Хуб наводи да су "језерџије" спремне да пошаљу тројицу играча у Сакраменто, како би добили Богдановића. То су Кајл Кузма, Квин Кук и Трој Денијелс. Кузма је био један од проспеката франшизе из Стејплс центра, али се после повреде није вратио на очекивани ниво.

"Богдановић је још једна поуздана шутерска опција за Лејкерсе, пошто може да игра на позицији бека, али и плејмејкера. Шутира 40,1 одсто за три ове сезоне и у просеку бележи 14,6 поена по утакмици", написао је Џејсон Рид, новинар са наведеног портала.

Бил Симонс и Брајан Виндхорст, двојица уважених кошаркашких новинара у Америци, током једног подкаста истакли су да би некадашњи кошаркаш Партизана и Фенербахчеа био идеално решење за Лејкерсе, који би требало да размотре опције трејда.

Међутим, првопласираној екипи Западне конференције конкуренцију би могли да направе Денвер нагетси, који такође траже играча таквог профила. Велику предност у преговорима тиму из Колорада донео би Никола Јокић, пошто су двојица репрезентативаца у одличним односима, па бисмо могли да гледамо српску комбинацију у Денверу.

Новинар Ти Џеј Мекбрајд из Мајл Хај Спортса сматра да би Богдановић био појачање из снова за Нагетсе.

"Денверу треба више акција за тројке, а Богдановић то може да донесе у гомилама. Његова креативност приликом изградње позиције за шут је нешто што би Нагитсима веома користило ако желе да откључају најбољу офанзивну верзију себе. Уз све то, да се нашалимо, долазак једног земљака из Србије у екипу може само да помогне Јокићу на терену и ван њега. Нема сумње да се Никола најбоље осећа када га окружују сународници. А, када је он спокојан, када се осећа комфорно, његова игра је за гигантски корак боља. Радост у игри је јако важан фактор када се анализира зашто Јокићева агресивност на терену долази или одлази. Ако би Богдановић био ту, уз њега, то би свакако била помоћ", истиче Мекбрајд.

Богдановић игра трећу сезону у Сакраменту и често смо у прошлости слушали да је незадовољан, да тражи нову средину у којој би имао значајнију улогу, али и која има веће амбиције од Кингса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се