Партизан у серији победа, у Арени пала и Игокеа

Кошаркаши Партизана савладали су Игокеу са 88:73, у утакмици 12. кола АБА лиге и остали непоражени на свом терену у такмичењу.

Партизан је забележио четврти узастопни тријумф у АБА лиги, чиме је задржао друго место на табели иза Будућности, док је Игокеа остала на претпоследњем месту са само две победе.

Игокеа је одлично почела меч, Партизан је за првих пет минута постигао само два поена. Ипак, брзо су се Тринкијеријеви момци пренули и дошли до своје игре.

До полувремена, црно-бели су стекли солидну предност (44:37), а у истом ритму наставили су и у наставку утакмице, иако је Игокеа пружила снажан отпор.

У финишу треће четвртине судијски трио је накратко прекинуо меч, пошто је желео да неки навијачи, после исказаног незадовољства њиховим одлукама, напусте терен.

Партизан је у последњу деоницу ушао са десет поена предности (63:53), а онда је уследила серија од 8:0, којом су изабраници Андрее Тринкијерија дефинитивно преломили меч.

Најефикаснији на мечу био је Маркус Пејџ са 19 поена (тројке 5/6), док је Никола Јанковић додао 16. На другој страни истакао се Дорел Рајт са 15 постигнутих поена.

Распоред 12. кола АБА лиге:

Петак:

ФМП - Крка 84:81

Субота:

Цедевита Олимпија - Мега Бемакс 112:102 (два продежетка)

Партизан - Игокеа 88:73

Недеља:

18.00 Морнар - Цибона

20.00 Задар - Будућност

Понедељак:

18.00 Приморска - Црвена звезда

Табела: Партизан 9-3, Цедевита 9-3, Будућност 9-2, ФМП 8-4, Приморска 8-3, Црвена звезда 6-5, Морнар 6-5, Крка 4-8, Цибона 4-7, Задар 2-9, Игокеа 2-10, Мега Бемакс 2-10.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се