Мега намучила Цедевиту у Љубљани, маестрална партија Јаке Блажича

Кошаркаши Мега Бемакса изгубили су као гости од Цедевита Олимпије са 112:102, после два продужетка. Београђани били надомак победе, на крају пресудило искуство Љубљанчана. Јака Блажич постигао 33 поена, на другој страни добар деби за Мегу имао је Кендрик Пери са 27.

Можда се неће борити за плеј-оф ове сезоне, али млада екипа Мега Бемакса и те како има шта да покаже. Најбоље је то на својој кожи осетила екипа Цедевита Олимпије која је победила тек после два продужетка.

Изабраници Дејана Милојевића водили су током већег дела сусрета, да би домаћин у последњој деоници преокретом стигао до сигурног вођства. Када је изгледало да су Љубљанчани дошли до новог тријумфа у такмичењу, Мега је изборила продужетак.

Един Атић погодио је тројку пет секунди пре краја додатних пет минута, али је на другој страни у псоледњој секунди изједначио Јака Блажич.

У другом продужетку млади играчи Меге као да су изгубили снагу, док је искуснија екипа Цедевита Олимпије рутински привела меч крају.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Јака Блажич са 33 поена, Марко Симоновић додао је 19. Новајлија Кендрик Пери истакао се са 27 поена, док је Марко Симоновић (није грешка) постигао 18.

Љубљанчани су забележили девету победу у такмичењу, док је Мега доживела десети пораз.

Распоред 12. кола АБА лиге:

Петак:

ФМП – Крка 84:81

Субота:

Цедевита Олимпија – Мега Бемакс 112:102 (два продежетка)

20.00 Партизан – Игокеа

Недеља:

18.00 Морнар – Цибона

20.00 Задар – Будућност

Понедељак:

18.00 Приморска – Црвена звезда

Табела: Цедевита 9-3, Будућност 9-2, ФМП 8-4, Партизан 8-3, Приморска 8-3, Црвена звезда 6-5, Морнар 6-5, Крка 4-8, Цибона 4-7, Игокеа 2-9, Задар 2-9, Мега Бемакс 2-10.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се