Маљковићева: Сви желе да буду у Токију

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић презадовољна што ће њен тим играти пред домаћим навијачима квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију.

Женски квалификациони турнир на програму је од 6. до 9. фебруара следеће године у београдској хали "Александар Николић".

"Велика је част и привилегија што је и кошаркашима и нама омогућено да квалификационе турнире играмо код куће, пред својим навијачима. То нам даје додатни мотив и снагу, а мојим кошаркашицама и мени подиже одговорност на највиши ниво да се прикажемо у што бољем светлу и обезбедимо пласман на Олимпијске игре у Токију".

Србија ће у групи играти са репрезентацијама САД, Нигерије и Мозамбика.

"Морамо бити свесни и прихватити јасну разлику у квалитету између мушких и женских селекција које долазе из Африке. У женској кошарци физичка снага озбиљно долази до изражаја, што ретки и врсни познаваоци женске кошарке јако добро знају. Африка је истински напредовала у женској кошарци у последње време и њихове играчице су доминантне пре свега у француској и у шпанској лиги", рекла је Маљковићева.

Она је додала да је презадовољна што је Србија у истој групи са Американкама.

"Надам се да ће доћи у најбољем саставу, да би људи схватили колико је женска кошарка лепа, да би схватили богатство женске кошарке и ја се надам да ћемо видети прави 'Дрим тим' у Београду". 

Пласман на Олимпијске игре био би сан свих снова за ову генерацију, признала је селекторка. 

"Огроман је значај овог такмичења у целом свету, јер сви желе да буду у Токију. Неће бити лако, али женска кошаркашка репрезентација никад не одустаје од своје девизе да да све од себе на терену, што је доносило резултате свих ових година, а посебно сада када су у питању Олимпијске игре, јер је то за ову генерацију сан свих снова", рекла је Маљковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво