Маестрални Дончић срушио Хјустон, без минута за Марјановића

Кошаркаши Далас маверикса, предвођени фантастичним Луком Дончићем савладали су у гостима екипу Хјустон рокетса са 137:123. Бобан Марјановић није улазио у игру за Мавсе.

Харден, Вестбрук, али и цео Хјустон имао је прилику да види величину играча у каквог стасава Лука Дончић.

Словенац српског порекла водио је амбициозну екипу Даласа до победе на гостовању у Хјустону у тексашком дербију, поставивши рекорд каријере у убаченим поенима.

Дончић је меч завршио са 41 поеном, десет асистенција и шест скокова, уз шут из игре од око 52 одсто. Српски центар Бобан Марјановић није улазио у игру. 

Расположени у редовима Мавса били су још и Хардавеј са 31, Порзингис са 23 и Смит са 12 поена.

Хјустону нису помогле ни одличне партије Хардена који је меч завршио са 32 поена, 11 асистенција и девет скокова, Вестврука који је додао 27 поејна, и Капеле који је имао 21 поен и 22 скока.

Далас, тренутно најбоља нападачка екипа НБА лиге, оправдала је тај параметар већ у првој четвртини, када је "ракетама" убацила чак 45 поена. Хјустон је успео да се резултатски врати у трећој четвртини, када су двоцифрену разлику спустили на пет поена, али је Далас успео да поврати предност и одржи је до краја меча.

Маверикси су уписалу 11. победу у 16 одиграних мечева и налазе се на трећој позицији на Западу. Хјустон је одиграо меч више и има учинак од 11 победа и шест пораза.

Резултати осталих синоћних мечева:

Хјустон - Далас 123:137
Њујорк - Бруклин 101:103
Вашингтон - Сакраменто 106:113
Клиперс - Њу Орлеанс 134:109.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије