Звезда има новог тренера – Шакота преузео црвено-беле

Кошаркашки клуб Црвена звезда има новог тренера. Од сада ће клуб са Малог Калемегдана предводити Драган Шакота.

Шакоту је на ванредној конференцији за новинаре представио председник клуба Небојша Човић, рекавши: "Шакота је после детаљних анализа и разговора, одлуком Председништва, изабран за првог тренера Црвене звезде. Честитам му на томе. Чека нас тежак посао пун изазова, а то је прво место у АБА лиги, а што се тиче Евролиге, свака победа је добродошла."

Искусни 67-годишњи тренер водиће први тим КК Црвена звезда МТС у наставку сезоне, након договора који је постигао са управом клуба, чиме се враћа међу црвено-беле са којим је 2006. године освојио Куп Радивоја Кораћа, играо у финалу националног првенства и четвртфиналу УЛЕБ купа.

Драган Шакота је током своје богате тренерске каријере освајао бројне трофеје: првенство и национални куп Грчке, Куп Европе, Фибину Лигу шампиона са екипом АЕК-а прошле сезоне, национални куп са Црвеном звездом, Куп Југославије са екипом ИМТ-а, у којој је и направио прве тренерске кораке.

Водио је између осталог екипе АЕК-а, Олимпијакоса, Фортитуда из Болоње, ПАОК-а, Ираклиса, био је помоћник селектора Душана Ивковића и Жељка Обрадовића, а касније и први селектор подмлађене репрезентације СЦГ, која је наступала на СП у Јапану 2006. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара