Син тражио "техничку" за оца

Дерби меч синоћњег програма у НБА лиги одиграли су у Хјустону Рокитси и Клиперси, али је победа домаћег састава (102:93) делимично пала у други план због несвакидашњег геста Остина Риверса, који је у финишу меча тражио да се тренеру гостију а његовом оцу Доку досуди техничка грешка. Та жеља му је услишена.

"Зар и ти, сине Остине?", вероватно је у једном тренутку током расправе са судијама помислио Док Риверс, док је недалеко од њега његов син рукама гестикулирао да му се свира "техничка".

Проблем и неспоразум Риверса сениора и арбитара настао је око (ове сезоне уведеног) тренерског "челенџа", који је стратег Клиперса тражио на минут и по до краја меча при вођству противника од 96:88.

Како је после меча објаснио, Док је покушавао да добије приспитивање једне одлуке, али је проблем настао када му је судија Тони Брадерс саопштио да нема два тајм-аута на располагању како је стајало на семафору, већ један који је искористио да прекине игру, те није имао право на челенџ.

"Када сам тражио један, онда су ми рекли да немам више. Такве грешке не смеју да се понављају. То не сме да се догоди на овом нивоу. Нисам псовао само сам рекао да је лудо. Разочаран сам", рекао је Док Риверс.

Да све буде занимљивије, потрудио се његов син Остин, који сада наступа за Хјустон, а који је у тој ситуацији био врло активан и упорно је од судија тражио да казне његовог оца.

Када се то и догодило, Остин је са осмехом на лицу и подигнутим рукама славио такву одлуку са публиком у "Тојота центру". 

Док је и на то имао коментар после меча: "И требало је то да ради. И да, видео сам га", кроз осмех је ипак прокоментарисао ту необичну ситуацију.

Остин је такође био искрен када је говорио о свом виђењу тог догађаја.

"Видео сам да је нервозан, приметио сам да трепће карактеристично кад је љут. Јесам показивао да треба да му дају 'техничку', и дали су му је. Нисам човек који погоршава ситуацију, већ увек смирујем. Али нећу да кријем, уживао сам у овоме", рекао је Остин.

У Сједињеним Државама се тачно за две недеље слави Дан захвалности, па ће вероватно бити занимљиво на вечери у породици Риверс...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара