Српски баскеташи поново најбољи на свету

Екипа Новог Сада одбранила је титулу клупског светског првака у баскету "3 x 3" на турниру одржаном у Јапану. Нови Сад је у финалу био бољи од америчког Принстона и тако је четврти пут освојио Светско првенство у том спорту.

Финални турнир Светског првенства у баскету "3 x 3" одржан је у Уцуномији, граду у Јапану који је угостио 12 екипа, а Србија је имала три представника: Нови Сад, Земун и Лиман.

Бранилац титуле, екипа Новог Сада, до финала је савладала екипе Шакаија из Литваније и Риге из Летоније.

У веома занимљивој и неизвесној утакмици, српска екипа савладала је амерички Принстон са 21:17, а за играча турнира проглашен је Томислав Ивошев из победничке екипе.

Земун је заузео девету, а Лиман седму позицију.

Кошаркашки савез Србије честитао је екипи Новог Сада на "изузетном успеху који су постигли како на овом финалном турниру, тако и током читаве '3 x 3' сезоне".

Мушка репрезентација Србије и званично је постала једна од екипа које су оствариле директан пласман на предстојеће Олимпијске игре у Токију на основу пласмана на Фибиној "3 x 3" ранг-листи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије