Ефес бољи од Реала, Калатесових 15 асистенција, Химкију дерби са Бајерном

Кошаркаши Панатинаикоса, Анадолу Ефеса, Макабија из Тел Авива и Химкија остварили су победе у утакмицама четвртог кола Евролиге.

Панатинаикос је савладао Зенит у Санкт Петербургу резултатом 89:79, уписавши други тријумф у елитном такмичењу.

Панатинаикос је у првом колу победио Црвену звезду, па у наредна два меча изгубио од Асвела и миланске Олимпије, да би се у Русији вратио на победнички колосек.

Најефикаснији код грчког представника био је Џимер Фредет са 22 поена, док је Ник Калатес разигравао саиграче и, уз осам поена, забележио чак 15 асистенција.

У редовима Зенита, најбољи је био Матеуш Понитка са 16 поена, једним више од Албисија, док су Густаво Ајон и Вил Томас додали по 12.

Анадолу Ефес наставио је где је стао у претходној сезони и срушио мадридски Реал са 76:60, па сада има скор 3-1.

Турски шампион је одиграо фантастичну одбрану, свео "краљевски клуб" на само 60 поена и само једном у мечу није био у вођству.

Код победника бриљирали су Крунослав Симон и Брајант Данстон са по 17 поена, а хрватски интернационалац имао је и девет скокова, један више од Данстона. Крис Синглтон меч је завршио са 13 поена, а Василије Мицић 12 уз четири асистенције.

Код Реала најрсположенији био је Серхио Љуљ са 14 поена.

У следећем колу Анадолу Ефес дочекује Црвену звезду у уторак, док Реал гостује Бајерну дан касније.

Вања Маринковић није играо за Валенсију, која је доживела и четврти пораз од почетка такмичења у Евролиги. Шпанци су изгубили у Тел Авиву од Макабија, резултатом 76:63.

"Понос Израела" водио је од почетка до краја сусрета, није дозволио ривалу да се врати и сада има по два тријумфа и неуспеха.

Скоти Вилбекин је био најбољи међу стрелцима код победничке екипе са 14 поена, Отело Хантер је убацио 13, Омри Каспи 12, Нејт Волтерс 10.

Џордан Лојд постигао 17, а Дубљевић и Сан Еметерио по 15 у дресу Валенсије.

У последњој утакмици данашњег програма Химки је у дербију славио против минхенског Бајерна – 87:74.

Руси су отпор противника сломили у другој и трећој четвртини, коју су решили у своју корист са девет, односно осам поена разлике.

Очекивано, Химки је предводио Алексеј Швед са 19 поена, пет скокова и девет асистенција, одлично га је пратио Ентони Гил са 17, док су по 13 додали Девин Букер и Јанис Тима.

Баварци нису имали много расположених играча – Грег Монро је био најефикаснији са 18, по 12 су постигли Маодо Ло и наш Владимир Лучић, који је ухватио и пет лопти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије