"Брига нас за Теодосића када имамо Стипчевића"

Једна од главних прича у италијанској кошарци у последње време јесте велика амбиција Виртуса из Болоње да се врати на велику европску сцену. Због тога је у тим који води српски селектор Александар Ђорђевић, између осталих, из НБА лиге стигао Милош Теодосић, а спекулише се и да ће Виртус добити "вајлд кард" за Евролигу у сезони 2020-2021.

Међутим, за Болоњу је једнако важан још један догађај – повратак Фортитуда у елиту, након таворења у другој лиги.

Фортитудо се поново пласирао у кошаркашку Серију А, због чега је управа одлучила да додатно ојача састав, па је ангажован хрватски репрезентативац Рок Стипчевић.

Почетком лета је објављено да Стипчевић стиже у новог-старог прволигаша, а сцена са дочека навијача када је стигао да се придружи новим саиграчима, показује да њима није важно што је градски ривал довео звучнија појачања.

"Баш нас брига за Теодосића када имамо Стипчевића", скандирало је неколико стотина навијача испред улаза у дворану на почетку припрема.

Сам играч је био одушевљен дочеком.

"Ништа не могу да додам осим вау. У данашње време ово више не можете наћи. Први дан припрема, напољу је 33 степена Целзијуса, навијачи су дошли испред наше теретане и пружили нам лудачку добродошлицу", написао је Рок на "Твитеру".

Осим њега, стигли су још Американци Ед Денијел и Хенри Симс, Канађанин Касијус Робертсон, те Ерик Раш из Шведске.

Љубитељи кошарке у Италији моћи ће од следеће сезоне поново да уживају у дербију града Болоње, између Виртуса и Фортитуда, у којем је писана историја кошарка на Апенинима.

Посебно је занимљиво било крајем прошлог и почетком овог века, када су за клуб из легендарне хале "Паладоца" између осталих играли Александар Ђорђевић, Винченцо Еспозито, Карлтон Мајерс...

Фортитудо је до сада два пута освајао шампионску титулу у Италији, било је то 2000. и 2005. године, национални Куп 1998, државни Суперкуп 1998. и 2005, док је 2004. поражен у финалу Евролиге од Макабија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара