Кошаркашице за РТС: Свака од нас пружа максимим на терену

Гошће Деневника РТС-а, даме због којих смо били поносни протеклих дана, девојке које су доказале да је Србија "земља кошарке": Марина Маљковић, Соња Петровић и Саша Чађо.

Женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству. Ово је друга медаља за Србију са ЕП у последње четири године, пошто је претходно српски тим 2015. био шампион Европе.

Да ли је чињеница да пре овог првенства кошаркашице нису биле под великим притиском медија и јавности што им је омогућило да буду фокусиране?

"То је све део план како да се дође до неког успеха. Свакоме ко игра у својој земљи је то озбиљан притисак, посебно када је та земља Србија која увек очекује медаљу. Посебно смо обратили пажњу да играчице у припремном периоду имају што већи мир", рекла је селекторка Србије Марина Маљковић.

Соња Петровић је изабрана у иделану петорку шампионата. Прве две утакице у Зрењанину биле су битне за психологију екипе. Две важне победе после којих сте схватиле да можете далеко на шампионату.

"Прва утакмица је била битна да се первенство отвори победом јер ко зна како би све даље ишло да ту нисмо пробиле лед. Верујем да нико није очекивао да ће мо у тој групи бити прве са три победе", рекла је Петровић.

Саша, оно што навијаче посебно импресионира је хемија у екипи. Чињеница је да се борите од првог до последњег минута. У чему је тајна?

Велика је привилегија играти за репрезентацију. Дато ти је једно велико поверење и свака од нас то зна да цени и хоће да пружи максимим на терену. Годинамо смо научиле да се држимо једна за другу. Како играмо тако и тренирамо, од првог до последњег минута тренинга ми се боримо и то покушавамо да пренесемо на терен, рекла је Чађо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво