Маљковић: Хајде једном и Шпанију да добијемо

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, после победе у Београду против Шведске и пласмана у полуфинале Европског првенства, честитала је својим играчица на приказаној борби током 40 минута.

"Послушале су ме да играју свих 40 минута. То је оно што је најважније и онда смо једноставно Шведску довеле до тога да не одигра онако као пре неколико дана против Летоније. Кључ је било то што су послушале и што су одигрлае свих 40 минута. Честитам им на томе", рекла је Маљковићева новинарима после меча.

Она је истакла да су њене девојке још једном показале да су тим и да су научиле из грешака у мечевима групне фазе.

"Показали смо да смо тим, јер су све које су улазиле у игру дале и кош. Свака је радила свој посао, и што се тиче скока и што се тиче одбране. Нисмо дозволиле да резултат пада. Научили смо грешке из утакмица у групи", рекла је селекторка.

Србија ће у полуфиналу играти против актуелног шампиона Европе Шпаније у суботу од 20.30.

"Шпанија... Знате сви, не треба сувише трошити речи. То је много добар тим. Оно што ја желим да поручим својим кошаркашицама и у шта се уздам, ниједном их нисмо добили, толико пута су побеђивале, и више од нас су побеђивале, 'ајде једном и њих да добијемо‘", јасна је Маљковићева и додала да њен тим може и боље од вечерашњег наступа.

"Наравно да можемо, нећемо у полуфиналу да станемо. Чека нас утакмица против највећег, највећег фаворита. Ниједном га нисмо добили, ни на ЕП, ни на СП ни на Олимпијским играма. Стално смо губили, моћнији су од нас. Само се уздам у вољу и жељу мојих девојака да ће на тој утакмици у Београду, у београдској арени, у Србији желети да први пут победе Шпанију", закључила је Марина Маљковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се