Црвендакић: Идемо даље, овде не стајемо сигурно!

Српске кошаркашице задовољне су после победе над Шведском и пласмана у полуфинале Европског првенства. Нема славља, идемо да победимо и у полуфиналу, рекла је за РТС Александра Црвендакић.

Када је реч о српској кошарци, постоји позната изрека - ово је све нормално!

"Хајде да кажемо да ово јесте нормално. Али, доста труда, доста рада, није ово само све дошло. Одрадиле смо припрема и дошле овде да се боримо за ово где смо сад и стварно сам јако поносна на све девојке. Идемо даље, овде не стајемо сигурно", рекла је после победе над Шведском Александра Црвендакић.

Кошаркашице су први пут играле меч у "Штарк арени".

"Нама је свима био сан да дођемо и играму у Арени. Женска кошарка до сада није била овде. Драго ми је пто је дошло оволико људи, али очекујемо још. Сматрам да заслужујемо да имамо и већу подршку, али атмосфра је данас била сјајна. Идемо даље, очекујемо више људи у полуфиналу. Нема славља. Нама утакмица у полуфиналу много значи. Идемо да победимо", каже Александра.

"Јако сам срећна што су све девојке ушле јако концентрисане у меч. Одрадили смо све што се тражило од нас, од првог до последњег минута. Сви смо пресрећни после ове велике победе. Озбиљно смо схватиле ову утакмицу јер смо знале њену важност. Ово је била наша најбоља утакмица, али се надам, у ствари сигурна сам да најбоље партије тек следе", рекла је Маја Миљковић.

"Нисмо очекивали овако убедљиву победу, али смо били спремни да прикажемо овакву игру. То нам је био циљ, да интезитет 40 минута буде на што већем нивоу. Када смо коначно одиграле једну утакмицу са темпом 40 минута, одмах се види разлика. Драго ми је што на првој утакмици у Арени нисмо дозволили да нас поједе ни амбијент, ни величина хале, ни број људи који су дошли у великом броју. Баш смо приказали једну лепу игру и остварили велику победу", рекла је Соња Петровић

Наредни противник је озбиљнији, селекција Шпаније.

"Шпанија је репрезентација против које мора да се игра 40 минута, код њих немаш ниједан секунд луфта да правиш грешке. Мислим да је то једина репрезентација којој све ове године нисмо узели скалп, мотива нам не фали. Бићемо максимално мотивисане да баш овде, пред домаћом публиком, напокон успемо да их победимо", сматра Соња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се