Фанатична одбрана и рафална паљба – Србија је у полуфиналу ЕП

Кошаркашице Србије убедљиво су савладале Шведску 87:49 и пласирале се у полуфинале Европског првенства у Београду. Ангажована одбрана и прецизан шут за три поена послале су екипу Марине Маљковић у борбу за медаље, али и на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију. Противник у полуфиналу је селекција Шпаније, а меч је на програму у суботу.

Кошаркашице Србије одржале су Швеђанкама прави мали час кошарке, потпуно декласирале противнице и пласирале се у полуфинале Европског првенства.

Сам почетак меча указивао је на праву катастрофу Швеђанки. Србија је повела са 7:0 за само 100 секунди игре и као да су већ тада шокирале ривалке и показале да у "Штарк арени" може бити само један газда.

Ана Дабовић вукла је екипу у нападу, Соња Петровић и Александра Црвендакић у одбрани, па су Швеђанке биле без икаквог решења.

Предност изабраница Марине Маљковић подизала се из минута у минут. Одбрана није попуштала, док су у нападу "севале" тројке из свих оружја.

Српске кошаркашице тројке су шутирале невероватних 13/25, што је у комбинацији са фанатичном одбраном био савршен рецепт за успех и убедљиву победу.

Публика у београдској арени уживала је у, на тренутке, атрактивној игри српских кошаркашица, које су потпуно заслужено нашле своје место међу четири најбоље екипа на континенту, али и на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију.

Ана Дабовић била је најефикаснија на мечу са 19 поена, Александра Црвендакић и Јелена Брукс додале су по 11, док је Саша Чађо постигла десет.

На другој страни истакла се Фрида Елдебринк са 12 поена, док је Аманда Захуи уз девет поена имала и десет скокова.

Противник Србији у полуфиналу биће селекција Шпаније, а тај меч на програму је у суботу.

У другом полуфиналу састаће се Француска и Велика Британија.

Овако је протекао меч:

22.02 – Крај меча. Србија је савладала Шведску са 87:49 и пласирала се у полуфинале Европског првенства.

21.54 – Ушли смо у последњих пет минута, Србија води 79:43.

21.42 – После три одигране четвртине Србија има убедљиву предност – 64:33.

Наставиле су српске кошаркашице тамо где су стале у првом полувремену. Одлична одбрана и фантастичан шут за три поена доноси велику предност против конфузног ривала.

Ана Дабовић постигла је 19 поена, Јелена Брукс девет, а Саша Чађо осам. У екипи Шведске истиче се Аманда Захуи са девет поена и десет скокова, Фрида Елдебринк постигла је 12.

21.32 – Средина треће четвртине, Србија одржава предност – 50:29.

21.22 – Настављен је меч.

21.07 – Полувреме, Србија – Шведска 43:21.

Како време одмиче, расте предност српских кошаркашица. Мора се истаћи сјајна одбрана српског тима, која је натерала Швеђанке на чак 16 изгубљених лопти.

Ана Дабовић је на 16 поена, али има проблема са повредом леве шаке. Соња Петровић додала је седам, Невена Јовановић шест поена. На другој страни Фрида Елдебринк постигла је осам поена.

20.58 – Средина друге четвртине, Србија води 37:19.

Србија серијом тројки стиже поново до двоцифрене предности. Добра одбрана излуђује Швеђанке, а после тројки Александре Црвендакић, Невене Јовановић (две) и Соње Петровић, предност је скоро 20 поена.

20.49 – После прве четвртине Србија води 21:12.

Имале су изабранице и 14 поена предности (21:7), али су Швеђанке у финишу прве деонице смањиле резултат. Ана Дабовић игра маестрално, већ је постигла 14 поена. Србију краси фанатична одбрана, која прави много проблема Швеђанкама у организацији напада.

20.40 – Средина игре у првој четвртини, Србија води 14:5. Ана Дабовић већ је постигла десет поена (две тројке).

20.33 – Србија прави серију од 7:0 на почетку меча, па је селектор Шведске, после само минут и по игре, принуђен да затражи први тајм-аут.

20.31 – Почео је меч. Прва петорка Србије: Дабовић, Петровић, Јовановић, Брукс и Црвендакић.

20.25 – У "Штарк арени" интониране су химне Шведске и Србије, утакмица почиње за неколико минута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара