Српкиње против Швеђанки за полуфинале ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Србије игра вечерас од 20.30 четвтфинални меч Европског првенства вечерас против селекције Шведске у београдској "Штарк арени". Пренос је на Првом програму РТС-a.

Изабранице Марине Маљковић пласман међу осам најбољих селекција Старог континента избориле су као најбоља екипа Д групе, док су Швеђанке у четвртфинале стигле после баража, у ком су избациле домаћина Летонију.

Селекторка Марина Маљковић пред овај дуел истакла је да се осећа нервоза у њеном тиму, али да ће адут Србије бити борбеност и вољни моменат.

"То је кључ и никад се неће променити, то је нешто што је наше, што је било наше и свих претходних година. То је нешто што ти треба за четвртфинале. Сетите се пред Белорусију, пред прву утакмицу, пред почетак ЕП, рекла сам да ми морамо да будемо екипа која има највећи вољни моменат убедљиво, да бисмо тако успели да надокнадимо наше физичке проблеме", рекла је Маљковић и истакла да ривал за полуфинале игра борбену кошарку свих 40 минута.

"Тим који се туче од од првог минута, тим који игра на тела. Веома су агресивне и на играчу са лоптом и на играчима без лопте. Тим који је једног домаћина избацио. Немојте то да заборавите, без имало блама".

Кошаркашица Дајана Бутулија истакла је да њене саиграчице и она имају тежак задатак, али и да се нада да ће Шведска бити лако прескочена препрека.

"Победиле су једног домаћина ЕП, сигурно да немају страх да дођу овде и покушају да победе и нас. Спремне смо. Оне играју борбену кошарку, али то радимо и ми још јаче. Не бојимо се. Знамо где нас води победа", рекла је Бутулија, која је имала прилику да игра у Шведској.

Пролазак у полуфинале доноси борбу за медаље, али и пласман на квалифилациони турнир за Олимпијске игре у Токију следеће године.

Меч између Србије и Шведске игра се вечерас од 20 сати и 30 минута, уз пренос на нашем Првом програму.

Остали парови четврфтинала ЕП су Мађарска - Велика Британија (12.30), Русија - Шпанија (15) и Француска - Белгија (18).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара