Бутулија: Не бојимо се, знамо где води победа

Кошркашица Србије Дајана Бутулија рекла је ће меч са Шведском у четвфиналу Европског првенства бити најважнија утакмица на шампионату. Меч између Србије и Шведске игра се у четвртак од 20.30. Пренос је на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети.

"Као и увек, четвртфинале је најбитнији меч на шампионату. Ми смо први пут у овако огромној хали и пред нашим навијачима. Биће вероватно и мало притиска, али се надам да ћемо се показати у правом светлу. Верујем и да ћемо прескочити и ову препреку, лако", рекла је Бутулија новинарима после тренинга.

Србија је групну фазу завршила са три победе после велике драме и борбе.

"Време је да кренемо да играмо једну утакмицу од самог почетка. Од старта да будемо концентрисане, више него до сада. Вероватно су нам неке ствари мало и одвлачиле пажњу. Не смемо да губимо време, не сме да буде нити један празан минут меча", осврнула се Бутулија на коментар селекторке Марине Маљковић да играчице треба да схвате да је загревање до 20 сати, а да од 20.30 креће меч.

"Скренула нам је пажњу на то. Протекле три утакмице смо играле мало слабије у првом полувремену и после се тек будиле, када је било и најбитније", рекла је Бутулија.

Ривал Србије за полуфинале биће Шведска, која је у осмини финала избацила домаћина Летонију.

"Победиле су једног домаћина ЕП, сигурно да немају страх да дођу овде и покушају да победе и нас. Спремне смо и још више ћемо се спремити до почетка меча. Оне играју борбену кошарку, али то радимо и ми, још јаче. Не бојимо се. Знамо где нас води победа", рекла је Бутулија, која је имала прилику да игра у Шведској.

"Нисам конкретно играла са девојкама које су сада у репрезентацији Шведске, али познајем њихов менталитет. Колико год да су оне борбене, ми смо борбеније. Колико год да су ''луде'', ми смо још ''луђе''. Мислим да ни у чему не могу да нам парирају", закључила је Бутулија.

Меч између Србије и Шведске игра се у четвртак од 20.30. Пренос је на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара