Селектор Ђорђевић скратио списак, без Калинића и Недовића у Кини

Селектор мушке сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је скраћени списак од 18 имена играча који ће почети припреме за Светско првенство у Кини. На списку нема Николе Калинића и Немање Недовића.

Репрезентација ће се окупити 18. јула у Београду, да би 21. јула отишла пут Копаоника, на базичне припреме, где наши најбољи играчи остају до 4. августа.

Право са планине национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске. Три дана касније у београдску Штарк арену стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу.

Нови изазов биће Акрополис куп у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.

Наш национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шенјангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шенјанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњоевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини.

На ширем списку селектора Ђорђевића су:
Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић, Огњен Кузмић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се