Јелена Брукс за РТС: Кад играмо нашу игру, противник није битан

Кошаркашице Србије допутовале су из Зрењанина за Београд где су испуниле први циљ на Европском првенству. Јелена Брукс признаје да досадашња игра није била сјајна, али верује да, кад играју своју игру, српске кошаркашице могу до резултата.

Након победа над Белорусијом, Русијом и Белгијом, заузеле су прво место у групи и обезбедиле су директан пласман у четвртфинале. Самим тим, имаће и три дана одмора и довољно времена да се припреме за утакмице у Штарк Арени.

"Није нам игра била сјајна. Можда је период добре игре против Русије трајао мало дуже, пет до десет минута, али игра нам није сјајна. Морамо на томе да радимо наредна три дана, да се потрудимо да добра игра траје бар 20-25 минута у четвртак, јер то су јако битне утакмице. Од четвртфинала надаље, свака репрезентација је ту с разлогом. Нико није дошао до четвртфинала да би ту одустао. Морамо да будемо максимално спремне и да своју игру и своју главу припремимо за то", рекла је за РТС Јелена Брукс.

Противник у четвртфиналу ће им бити победник дуела Летонија - Шведска. Директан пренос тог меча је на Другом програму РТС од 17 сати и 30 минута. 

"Није нам битно ко ће бити противник, наша игра је најбитнија, као што је било и за ове три утакмице. Кад се трудимо да чувамо ову играчицу, ону играчицу - наш ритам се изгуби. Ми се сами изгубимо у томе. Кад ми играмо нашу игру, кад свих пет игра оно што је планирано, то доноси резултате. Тако смо одиграли последњих пет минута против Белгије, окренули резултат и победили", рекла је једна од најбољих кошаркашица Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво