Маљковић: Морамо да подигнемо ниво игре, публика битан моменат

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, пред сутрашњи меч са Белгијом, истакла је да ће њен тим имати тежак задатак и да ће морати да подигне ниво у игри.

"Морамо још да подигнемо ниво. Против Русије је то било океј, али сада да бисмо ишли директно у четвртфинале морамо још да подигнемо ниво у односу на Русију. Ни случајно не смемо да се враћамо доле са својом игром нити да останемо истом нивоу, морамо то да подигнемо за 10-20 одсто. Само тако можемо да се надамо победи. Ако не буде тако, имаћемо проблема против Белгије, која је 'рањена' у овом тренутку. Сувишно је причати о њиховим квалитетима", рекла је Маљковић новинарима после тренинга у Кристалној дворани.

После две победе изабранице Марине Маљковић, обезбедиле су наступ у другој фази такмичења, а меч против Белгије биће прилика да се у четвфинале оде са прве позиције у групи.

"Знамо калкулације, знамо математику, али увек је најлакше када можеш да победиш. Европско првенство је јако тешко, игра се добра кошарка", рекла је Маљковић и објаснила у ком сегменту њен тим мора да буде бољи у односу на меч са Русијом.

"Ниво агресивности мора да се подигне још више. Агресивност треба да се подигне и у одбрани и у нападу, да подигнеш агресивност код сваког играча... Зашто је јуче била добра утакмица? Зато што су играчице са клупе унеле преко потребну енергију и биле агресивне у сваком могућем погледу на терену и то нам је против Русије било важно".

Маљковић је навела и да је "скок игра" нешто где њен тим не сме да дозволи опуштање.

"Скок је јако важан. Волим што ви новинари са вашим знањем и праћењем женске кошарке, подстичете моје играчице на те важне ствари и о којима им ја причам нон-стоп. Скок је питање договора и кошаркашког објашњена, али понајвише зеље. Ми нисмо екипа која има 'монструме' на центарским позицијима, који могу да хватају све скокове... Ако се у том сегменту опустимо, ми немамо шта да тражимо у утакмици. Морамо много кошева у нападу да дамо да то надокнадимо", рекла је Маљковић.

Она је за наредног ривала имала само речи хвале.

"Белгија има још већу ротацију. Имају четири центра који подједнако играју, имају агресивне бекове... Потенцирају брзу и агресивну кошарку, али хајде да играмо кошарку и да видимо како је то у овом моменту против екипе из групе која је слична нама".

Навијачи у Зрењанину на мечу против Русије направили су одличну атмосферу, а њихова подршка биће значајна и у дуелу против Белгије.

"Битан је моменат да публика навија. Захваљујем се граду Зрењанину, али хајде да сутра сви заједно дођемо и до те треће победе и да на најбољи могући начин завршимо боравак у Зрењанину. С обзиром да је Белгија тим са много искуства, али и да реално јуче нису очекивали пораз, помоћ публике нам је потребна да бисмо у три дана могли да направимо две велике победе. Белгија је много, много добар тим. Ако могу да замолим публику да као и на мечу против Русије, да дође и сутра увече да нас испрати. Биће нам потребна помоћ јер имамо тежак посао испред себе", закључила је Маљковић.

Меч између Србије и Белгије игра се у недељу од 20.30 минута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво