Панатинаикос силовито до 38. шампионске титуле

Кошаркаши Панатинаикоса одбранили су титулу у и тако дошли до 38. трофеја у грчком шампионату. Панатинаикос је савладао екипу Промитеаса 3-0 у финалној серији, а до одлучујућег тријумфа је стигао са убедљивих 111:77.

Панатинаикос је потпуно искористио одсуство највећег ривала Олимпијакоса, који је одбио да игра против "Зелених" у четвртфиналу плеј-офа.

Олимпијакос је предвођен председником Јоргосом Ангелопулосом одбио да изађе на мегдан Панатинаикосу незадовољан делегирањем судија, настао је хаос у грчком првенству, а резултат је било испадање у другу лигу и потенцијални прелазак у АБА, који је на крају изгледа пропао.

Пао је дошао до финала у којем је лако повео против Промитеаса, да би у трећем сусрету све дилеме око победника решио већ након 10 минута. Домаћин је у "Оака арени" прву деоницу добио 31:8 и од тада само повећавао предност.

Она је ишла и до максималних 38 поена, а гости су до краја само колико-толико ублажили катастрофу.

Шесторица играча "Зелених" су имала двоцифрен учинак, а најефикаснији је био Папајанис са 16 поена и девет скокова, исти број поена је додао Дешон Томас, док је Ник Калатес умало забележио дабл-дабл са 12 поена и девет успешних додавања.

Најбољи код гостију био је Ленгстон Хол са 12 поена, два више од Тонија Мејера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије