Обрадовић: Фајнал-фор је специфичан, али знамо како се ту игра

Најуспешнији тренер у историји Евролиге одвео је Фенербахче на пети узастопни фајнал-фор. О припремама за напад на десету (за Обрадовића), односно другу (за Фенербахче) титулу првака Европе, али и о проблемима са којима се тим суочава, српски тренер је говорио за сајт Евролиге.

Претпоставља се да ће самопоуздање Фенера бити велико, чак додатно увећано чињеницом да је екипа регуларни део сезоне завршила као првопласирана.

„То не утиче на нас. Наше самопоуздање ће бити исто као и увек. Задовољни смо како смо играли до овог тренутка, али свесни смо да је фајнал-фор увек специфичан. Много, чак скоро све, зависи од стања у коме одете на завршни турнир", рекао је Обрадовић.

Реал Мадрид или Панатинаикос, Обрадовићев некадашњи тим, никада нису везали пет учешћа на фајнал-форовима у низу.

„Веома смо поносни на то. Радили смо веома напорно да бисмо стигли до овог нивоа. На томе захваљујем играчима. Срећни смо што смо у овој позицији, јер Фенербахче жели увек да се такмичи са најбољима", истакао је некадашњи селектор Југославије и тренер Партизана.

Фенербахче има много играча који су већ имали доста успеха у Евролиги. Искуство, колико доноси на фајнал-фору?

„Важно је, али из разлога о коме сам малопре говорио. Фајнал-фор је специфичан и важно је да играчи буду навикнути на тако нешто. Али фајнал-фор одлучују две ствари: мотивација и разумевања стања у коме се налази екипа. Ми, тренутно, имамо проблема унутар тима. Желео сам једну седмицу пуног састава за припрему фајнал-фора, а ми нисмо у позицији да то остваримо. Борићемо се, видећемо", нагласио је Обрадовић.

„Жофри Ловерњ сигурно не може да игра, а када би фајнал-фор почео сутра то не би могли ни Луиђи Датоме, Никола Калинић и Јан Весели. Остатак тима је спреман и веома сам задовољан њима, наравно. Такмичићемо се, шта год да буде".

Обрадовић је истакао да је тренинг потпуно другачији када радите са 14-15 кошаркаша, што је објективни проблем за Фенербахче у овом тренутку.

Противник Фенербахчеа у полуфиналу биће Ефес, такође представник турске лиге.

„Знамо се добро. Знамо све о њима, доста смо игрлаи са њима ове сезоне. Али и они знају све о нама. Биће веома занимљиво. Они су сјајна екипа у офанзивном смислу, са много индивидуалног квалитета. Они, и поред тога, деле лопту и умеју да игрјау колективно. Стварно неће бити лако", казао је Обрадовић.

Где год да иде Фенербахче, са њим иду и његови невероватни навијачи. Колико је то важно за гиганта из Истанбула?

„Веома смо поносни на нашу спону са публиком, сигуран сам да ће их много доћи у Виторију. То много значи играчима", закључио је Обрадовић, који је још једном одбио да говори о личној мотивацији освајања десете титуле првака Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво