Кавај за победу, Филаделфија у сузама

Торонто репторси савладали су Филаделфију севентисиксерсе са 92:90, поенима Каваја Ленарда у последњој секунди седмог, одлучујућег меча полуфинала Источне конференције. Торонто ће у финалу Истока играти против Милвокија.

Кошаркашки богови су одлучили. Торонто иде у финале Истока, након што је уз велико пожртвовање, борбу и неизвесност, срећа умешала прсте.

Две најбоље речи у свету кошарке су: Седма утакмица. Торонто је у "Ер Канада" центру угостио Филаделфију у "мајсторици", која је попут оне на Западу између Денвера и Портланда била веома занимљива и неизвесна до задње секунде.

Права резултатска клацкалица одвијала се читав меч. Шутерски екипе нису расположене ушле у меч, па је након прве четвртине Торонто постигао 18, а Филаделфија само 13 поена. У наставку се то ипак доста поправило, али ниједна екипа није могла да се одлепи на било какву осетнију предност.

У последњој четвртини Торонто је предвођен Ленардом играо фантастичну одбрану, успели су да зауставе многобројне налете Филаделфије. У последњих десет секунди Ленард је пропустио прилику да са линије за слободна бацања донесе својој екипи предност од три поена.

То је искористио Џими Батлер и четири секунде до краја донео Фили изједначење.

Одговорност у тиму Торонта, као што је то био случај читаве сезоне, па и у овој серији, преузео је Кавај Ленард. "Канџа" је успео некако да створи ситуацију за шут, за све друге можда претежак, али не и за њега. Мора се напоменути да је имао много среће, јер је лопта неколико пута скакутала по обручу по истеку времена, али на срећу свих у Торонту, ушла у кош.

Након тог момента играчи Торонта нису могли да крију радост и одушевљење, док су са друге стране изабраници Брета Брауна били веома емотивни, па су се тако виделе сузе код многих играча Филаделфије. 

Торонто је до победе предводио још једном нестварни Кавај Ленард са 41 поеном. Помоћ је имао у 17 поена Ибаке и то са клупе и 11 поена Сијакама.

У редовима Филаделфије истакли су се Ембид са 21, Редик са 17 и Батлер са 16 постигнутих поена.

Српски центар Бобан Марјановић није улазио у игру. 

Торонто се пласирао у финале Источне конференције, где ће им противници бити Милвоки бакси, предвођени Јанисом Адетокумбом. Екипа из Канаде направила је већ велики успех елиминисавши Филаделфију, што може играти велику улогу у задржавању Ленарда у Торонту (Кавају уговор истиче на крају сезоне).

Филаделфија је са друге стране прерано завршила учешће у плеј-офу, а то ће се одразити на изглед ове екипе наредне сезоне. Први на удару је тренер Брет Браун, који ће према писању америчких медија највероватније бити отпуштен. Гласине кажу и да ће један од кључних играча (Симонс и Ембид) врло вероватно бити трејдован, док људи блиски Џимију Батлеру говоре како тај играч неће наредне сезоне када је слободан агент, потписати нови уговор са Филом.

Први меч финала Источне конференције између Милвокија и Торонта игра се у ноћи између среде и четвртка од 2.30 часова. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво