Јокић: Био сам дебељушкаст, али сада сам у доброј форми

Одговарајући на питања америчких новинара након спектакуларне утакмице и четири продужетка против Портланда у трећој утакмици полуфинала Истока (140:137), Никола Јокић рекао је да не разуме зашто се прича о његовој физичкој спреми, али је признао да је био "дебељушкаст" када је стигао у лигу.

То питање Никола је добио (вероватно) због времена које је провео на паркету у трећем мечу, а то је невероватних 65 минута.

Податак је још фрапантнији када се погледа у историју лифе, која каже да су само двојица играча провела више времена на једној плеј-оф утакмици. Били су то Ред Роча и Пол Сејмор на утакмици Бостон - Сиракјуз 1953. године, када су обојица на паркету провела по 67 минута.

С обзиром на велико трошење и евидентан умор које толико време у игри производи, новинари су Јокића питали да ле ће бити спреман и да ли ће имати времена да се опорави за четврти меч.

"Стално се прича како нисам у доброј спреми. У веома доброј сам форми. Не знам о чему причају појединици. Када сам дошао у лигу можда сам био мало дебељушкаст, али сада нема неке претеране разлике", рекао је Јокић и додао:  

"Да будем искрен, током утакмице не размишљате о томе колико сте времена провели на терену. Мислим, јесам играо пуно али нећу сигурно изаћи из игре у продужетку. Борили смо, били смо веома близу победе, ја сам промашио бацања...", појаснио је Јокић.

Четврти меч ове полуфиналне серије планиран је за ноћ између недеље и понедељка од 01.00, мада постоји могућност да дође до померања. Планирани тренинзи два тима за данас су већ отказани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво