Мушки колеџ шампиони у кошарци неће код Трампа,девојке хоће

Кошаркашки тим Универзитета Вирџиније, освајачи НЦАА првенства америчких колеџа, одбио је позив председника САД Доналда Трампа да посети Белу кућу, док је женска шампионска екипа с Универзитета Бејлор прихватила позив и сутра ће посетити резиденцију америчког председника.

Како преноси politico.com, тренер Вирџиније Тони Бенет на Твитеру је написао да је одбијање позива резултат проблема везаних за распоред обавеза, пошто се неки од играча спремају за НБА драфт, док су други завршили колеџ каријеру, и да због тога тим не може да дође у традиционалну посету Белој кући.

"Мораћемо уз дужно поштовање да позив одбијемо", навео је Бенет на овој друштвеној мрежи.

Ипак, амерички сајт подсећа да Вирџинија није прва која ово чини, пошто су и пређашњи мушки шампиони НЦАА из претходне две сезоне, са универзитета Виланова и Северна Каролина, такође одбили Трампов позив да дођу у Белу кућу.

Софмор (играч друге године) "Коњаника" ДеАндре Хантер, који планира да прекине колеџ и почне професионалну каријеру, имао је за Трампа директнију поруку од оне коју је упутио тренер Бенет.

"Не, хвала, Трампе", написао је Хантер.

"Фокс њуз" јавља, с друге стране, да ће кошаркашице Бејлора посетити Трампа и бити први женски шампионски тим који НЦАА титулу прославља у Белој кући за време његовог мандата.
Подсећа се да је Трамп на Твитеру честитао "Медведицама" освајање колеџ шампионата почетком овог месеца.

"Ју-Ес-Еј тудеј" преноси да је Ким Малки, која тренира кошаркашице Бејлора, раније казала да тим на Трампов позив неће гледати као на "политичко питање".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се