Филип Човић, оспоравани љубимац Звездиних навијача

Кошаркаши Црвене звезде победом у финалној серији плеј-офа АБА лиге вратили су се у Евролигу, испунили најважнији циљ за ову сезону, а у данима славља опет се највише спомињало презиме - Човић.

Али, за разлику од претходних година када је прва асоцијација био председник клуба Небојша, сада скоро сви, поготово они који су пажљиво гледали завршницу АБА лиге, у први план стављају његовог сина Филипа.

Човић јуниор, дуго оспораван од разних "стручњака", фантастично је одиграо плеј-оф мечеве против Партизана и Будућности, велемајсторски искористио одсуство повређениг Џоа Регланда и био један од најзаслужнијих за Звездину четврту АБА титулу.

"Још нисмо ни свесни шта смо урадили, осећај је предиван, полако сабирамо утиске, радујемо се Евролиги, вратили смо Звезду на место где је била претходних година, и то нам је најбитније", рекао је Човић.

Према многим мишљењима, Човић је заслужио да понесе и титулу МВП-ја.

"Ја сам изјавом да је тим МВП, рекао све, то сам наглашавао и целе сезоне, да само тако може да се дође до успеха. Мислим тако и данас, мада је Били Берон својим играма, као један сјајан момак и професионалац заслужио ту награду", рекао је Човић и додао да се веома радује наредној сезони и свом дебију у Евролиги.

На питање какав је осећај бити "најпопуларнији у фамилији", љубимац Звездиних навијача рекао је да му подршка много значи.

"Лично све ово ми много значи, имам сатисфакцију, све ми то прија, али опет, тим је на првом месту, па после тога сви ми појединци. Сезона још није готова, мада многи мисле да је крај, нама сад почиње наша лига, ово што смо освојили треба да заборавимо и окренемо се новим изазовима. То је наш посао и желимо да одбранимо домаћу титулу", поручио је Човић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се