Гордић: Бићемо бољи сутра; Баровић: Исправићемо грешке

Кошаркаши подгоричке Будућности Немања Гордић и Филип Баровић после синоћњег пораза у Београду од Црвене звезде (91:72) у првом мечу финала АБА лиге, верују да ће њихов тим у сутрашњем мечу одиграти много боље.Друга утакмица између Црвене звезде и Будућности игра се у недељу од 19 сати у хали "Александар Николић".

"Очигледно је да су друго полувреме они играли много боље. То што су нас овако добили на крају, нас мотивише да се вратимо сутра, да покажемо карактер и одиграмо боље. Треба прво да погледамо снимак утакмице и тада ће све бити много јасније. Очигледно је да су крајем друге и у трећој четвртини постигли доста лаких поена у транзицији. Треба прво то да бранимо, па онда све остало", рекао је Гордић новинарима после меча у хали "Александар Николић".

Плејмејкер подгоричке екипе истакао је и да је његова екипа имала игру у својим рукама, али да је промашила отворене шутеве што се на крају одразило на резултат.

"Играли смо 17,18 минута одлично, и водили шест, седам разлике. Држали смо игру у својим рукама, а онда се десио пад. Треба да анализирамо зашто се то догодило. Промашили смо доста отворених шутева и изгубили смо ритам у нападу. С друге стране, они су погађали и ушли у ритам. Сигурно је да има доста простора да одиграмо много боље у недељу", закључио је Гордић.

Његов саиграч Филип Баровић рекао је да овакви мечеви не могу да се играју без енергије и концентрација мора да буде присутна свих 40 минута.

"Овакве утакмице не могу да се играју млако и без енергије. Морамо да играмо јако од почетка до краја и да дрзимо фокус свих 40 минута, а пресудило је то што ми фокус нисмо успели да држимо све време", рекао је Баровић.

Центар подгоричке екипе навео је и да је Црвена звезда казнила њихове грешке, али да је у недељу нови меч и да је све могуће.

"Они су наше грешке казнили, тако раде добре екипе. Треба да се одморимо, да се спремимо, чека нас нова утакмица. Ако добијемо сутра, брише се ово што је сада било", рекао је он и осврнуо се на скор који његов тим има са црвено-белима ове сезоне (4:0).

"У прве три утакмице то није био исти наш тим. Дошли су нови играчи, нови систем и ја верујем у овај систем и у ову екипу да у недељу може да изненади. Ипак, не би било ни изненађење да ми добијемо у недељу. Довољно смо искусни и паметни да грешке исправимо, мислим да ће то бити много боље. Не можемо да контролишемо игру, па да се распаднемо, то не сме да се дешава", закључио је Баровић.

У првој утакмици Црвена звезда је однела победу са 91:72 над тимом из Подгорице. Друга утакмица између Црвене звезде и Будућности игра се у недељу од 19 сати такође у Београду, у хали "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара