Цедевита мења курс – од следеће сезоне само два Американца

Власник КК Цедевита Емил Тедески донео одлуку да његов клуб од наредне сезоне неће имати више од два Американца, преноси Вечерњи лист.

Цедевита је годинама у врху регионалне кошарке, али екипа из Загреба никако да дође до свог примарног циља – пласмана у Евролигу.

Изгледа да је газди Загрепчана досадило да улаже велики новац у тимове, који никако да се изборе са Црвеном звездом, Будућности, па и Партизаном, те је Емил Тедески донео одлуку – од следеће сезоне у тиму неће бити више од два Американца.

То не значи да ће у екипи бити само хрватски кошаркаши, али остали "странци" биће ангажовани из региона.

Цедевита нема великих проблема у хрваткој кошарци, редовно осваја титулу, али то није довољно. Тедески сматра да нема више потребе улагати велики новац, пошто јхе тешко борити се са "националним и политичким пројектима, какви су Звезда и Будућност".

Остаје да се види како ће нова политика утицати на однос снага на Јадрану, односно да ли ће овим потезом "књига пасти на три слова", или ће нове снаге Цедевите коначно учинити незамисливо, пласирати се у европску елиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се