Звезда декласирала Будућност за вођство у финалу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу подгоричке Будућности са 91:72 у првом финалном мечу АБА лиге. Други меч игра се у недељу, такође у дворани "Александар Николић".

Црвена звезда је више него убедљиво победила Будућност и повела у финалној серији.

Након веома тврдог меча у првом полувремену, Звезда је двоцифрену предност стекла средином треће четвртине, да би у последњој имала и максималних 27 разлике, које је одржавала и рутински привела меч крају.

Будућност је у првом полувремену била у константној предности, која је варирала од четири до шест поена. Кол и Гордић водили су игру Будућности, док су Звезду у игри држали Берон и Оџо.

У другом полувремену Звезда је заиграла одлично и у одбрани и у нападу. У нападу је направила серују 17:2, а у одбрани задржала Будућност скоро четири минута без поена.

Последња деоница донела је максималну предност од 27 поена за Звезду, када су расположени били Берон, Перпероглу, Фаје и Човић. Будућност је до краја меча поенима Кларка и Кола успела да само ублажи пораз. 

Најефикаснији у победи Звезде били су Берон са 19 и Добрић 12, Кол је код гостију постигао 18 поена, док су Кларк и Гордић додали по осам. Детаљнију тимску статистику погледајте овде.

Звезда је повела са 1:0 у финалној серији. Наредни меч игра се у недељу, такође у дворани "Александар Николић". 

Овако је протекао меч:

21.10 – Крај меча, победа Црвене звезде над Будућности – 91:72.

20.45 – Завршена је трећа четвртина, након које Звезда води са 65:52. Одличан период игре црвено-белих. Звезда је направила серију од 11:0, држала Будућност на период дужи од три минута без датог поена и имала највећу предност од 15 поена. Са линије за слободна бацања, Будућност је успела да постигне одређен број поена и остане у игри.

20.29 – Серијом поена, Звезда крајем треће четвртине долази до највеће предности на мечу од 11 поена.

20.14 – Настављен је први финални меч...

19.59 – Крај првог полувремена, Звезда води са 45:42. Будућност је почетком и средином друге четвртине имала предност од шест поена, али је Звезда направила серију којом се вратила, а потом и повела. По осам поена у Звезди постили су Берон и Оџо, док се са друге стране истичу Кол са осам и Гордић са седам поена.

19.43 – На половини друге четвртине Будућност води са 33:29. Гости одржавају предност, која варира од четири до шест поена.

19.24 – Након десет минута игре, Будућност води са 20:18. Гости су "преживели" налет Звезде и са три везана поена Кола дошли до предности.

19.07 – Након доброг старта Будућности и две тројке Битадзеа, Звезда преузима иницијативу, претежно поенима Оџа и Берона, али и тројкама Давидовца и Фајеа. Сада је 13:8 вођство црвено-белих.

19.00 – Почео је меч, стартне петорке су:

Звезда – Давидовац, Лазић, Берон, Фаје, Оџо.

Будућност – Џексон, Кол, Шеховић, Кларк, Битадзе.

18.56 – Представљени су играчи обе екипе, меч ускоро почиње...

Партије у регуларном делу сезоне и учинак од 21 победе и само једног пораза дају Црвеној звезди разлога за оптимизам. Биће то четврти судар два тима ове сезоне, у којима је Звезда славила победу три пута.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара