Томић: Звездино место је у Евролиги…

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић пред почетак финалне серије АБА лиге против подгоричке Будућности истакао је да његов тим мора да буде концентрисан, дисциплинован и да има енергију на терену. Први меч је на програму у петак од 19.00 часова. Финална серија игра се на три добијене.

"Играмо против искусне екипе. Имају искуство и квалитет. Спремни смо за финалну серију. Најбитније је да смо ушли у финале, али наш посао није завршен. Наш посао ће бити завршен кад узмемо АБА лигу. Као што сам већ рекао, Звездино место је у Евролиги", рекао је Томић на конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је истакао да је срећан што су карте за утакмицу распродате и што це његов тим играти пред пуном халом, као и да су навијачи шести играч.

"Морамо да имамо енергију на терену, концентрацију и дисциплину. То ће нам бити највећа предност, ако ти успемо да оставримо", рекао је тренер црвено-белих који је додао да његов тим не живи у прошлости.

"Не живимо у прошлости, не треба да размисљамо.о томе да смо Будуцност победили више пута ове сезоне. Мислим да је то замка за нас. Јесте, победили смо их, али то је нова екипа, другачије играју. Ко је фаворит? Играмо пред нашим навијачцима, треба да сачувамо домаћи терен, треба да их зауставити и тимски и појединачно", закључио је Томић.

Он је истакао и да Филип Човић није неочекивано искочио и да је феноменалан играч, а рекао је и да Џо Регленд неће бити спреман за прву утакмицу, као и да не зна када ће поново на терен, мада опоравак тече добро.

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац рекао је да је његова екипа спремна за финалну серију.

"Очекује нас тешка серија против Будућности. Одлична евролигашка екипа, састављени су од одличних играча. Иима ли су осцилација у игром током сезоне, али су стигли до финала. Имали смо неколико дана да се спремимо. Дочекујемо их спремни, на нашем терену, за ово смо се борили целу сезону. Имамо шансу пред нашим навијацима", изјавио је Давидовац.

Први меч финала АБА лиге између Црвене звезде и Будућности игра се у петак од 19 сати у хали "Александар Николић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије