Најпрецењенији играчи у НБА лиги су...

...Расел Вестрбрук из Оклахоме и Дрејмонд Грин из Голден стејта, који су добили по 17 одсто гласова у анонимној анкети у којој су учествовали НБА играчи, а коју је спровео портал "Атлетик". Играчи су великом већином гласова "пресудили" и ко је најбољи играч свих времена.

Прва звезда Тандера и једно од заштитних лица шампиона из Оукленда су били изједначени на првом месту у категорији "најпрецењенији играч у лиги", а на то питање одговор је дало 47 од укупно 127 кошаркаша који су учествовали у овом истраживању.

Расел Вестбрук ове сезоне бележи 23 поена, 11 скокова и 10,7 асистенција, и ово ће му бити трећа сезона узастопно коју ће завршити са трипл-даблом у просеку. Грин је знатно слабији, са 7,5 поена, 7,3 скока и седам асистенција по мечу. 

Џими Батлер, Ендру Вигинс и Карл-Ентони Таунс деле друго место са 6,3 одсто, а Џејмс Харден, Бен Симонс, Леброн Џејмс и Кајл Лаури треће са по 4,2 процента.

Занимљиво, српски центар Никола Јокић и словеначки бек Лука Дончић су у истој категорији добили по један глас.

У гласању за МВП-а, односно за најкориснијег играча, Џејмс Харден из Хјустона добио је 44,3 одсто гласова, Милвокијев Јанис Адетокумбо 38,9 одсто, а Пол Џорџ 12,7 одсто.

На питање који играч би чинио окосницу за прављење моћног тима, највише играча се изјаснило за Јаниса Адетокумба, а већина кошаркаша изабрала је Грега Поповича као тренера под чијим вођством би волели да играју.

Што се дефанзиваца тиче, на првом месту је прва звезда Торонта, Кавај Ленард, а следе Пол Џорџ из Оклахоме и Руди Гобер из Јуте.

Кајри Ирвинг из Бостона по избору колега најбоље барата лоптом, док је на врло популарно питање "ко је GOAT, тј. најбољи играч свих времена?", легендарни Мајкл Џордан добио је чак 73 одсто гласова, испред Леброна Џејмса са 11,9 одсто и Кобија Брајанта са 10,6 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара