Тринкијери: Да будемо као Роки, држимо гард и задамо ударац

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред мајсторицу против Црвене звезде за финале АБА лиге, у свом стилу је наставио причу о бокс дуелу вечитих ривала и поручио да жели његов тим да види попут чувеног борца Рокија Марћана. Трећа утакмица између Црвене звезда и Партизана игра се у суботу од 18 сати у дворани "Александар Николић".

"Извинио бих се због балета око конференције за медије (мењали се термини више пута прим. аут). Видим да некима није важно ста се каже, ко последњи каже, овде није питање у речима, већ је фокус на кошаркашки терен. Речи неће дати кош. Морамо бити концентрисани 40 минута. Видим да је пријала прича о боксу, сутра ћу дати све да нас у рингу не баце у конопце, да држимо гард, али и да задамо неки ударац. Шта год буде, нећемо бацити пешкир, борићемо се мушки јер бранимо част велике екипе у европској кошарци", сликовито је најавио дерби Тринкијери.

Италијански стручњак додаје да сваки детаљ може да буде кључан и да ће ситнице одлучивати.

"Желим да у овом дуелу са фантастичним противником не буде удараца испод појаса. Желимо да будемо као Роки Марћано, јер је он једини боксер који је освојио титулу без пораза. Све може да буде, покушаће да нас нокаутирају одмах и морамо се припремити да издржимо. Како ће бити не знам".

Он се осврнуо и на казну од 3.000 евра због коментарисања суђења.

"Казна коју сам добио ми компликује живот. Знам које речи употребљам. Употребио сам реч осетити, а не утицати. Већ сам све рекао о томе. Штитио сам тежак посао, осетио сам притисак", рекао је Тринкијери и цитирао сународника и чувеног песника Дантеа Алигијерија.

Најискуснији кошаркаш Партизана Новица Величковић свестан је колику важност носи дуел за финале са Звездом.

"Оно што бих волео да кажем да треба да пружимо максимум и да се кад се све заврши можемо да кажемо да смо све дали од себе. То је једино што желим од саиграча. Велики је притисак и тезнија, али плаћени смо за то. За мене је то гушт", навео је Величковић.

Према његовим речима пријала му је пауза од седам дана како би се опоравио.

"Стисну се зуби. Момци су зрели и храбри, седам дана рамишљамо само о утакмици. Покушавам да им кажем да максимум може само да ти донесе добре ствари, борба на врхунцу зна да помера границе. Даш од себе све сто можеш и то ће ти донети нешто", закључио је Величковић.

Трећа утакмица између Црвене звезда и Партизана игра се у суботу од 18 сати у дворани "Александар Николић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара