Драма у Москви, "армејци" бољи од Реала

Кошаркаши ЦСКА савладали су на свом терену екипу Реала са 82:78 у дерби мечу 22. кола и изједначили се са "краљевским" клубом на другом месту на табели Евролиге. Фенербахче у Истанбулу убедљиво савладао екипу Панатинаикоса 85:66. Басконија боља од Бајерна - 76:68. Армани славио против Дарушафаке 90:78.

У веома бирном окршају за друго место на табели регуларне фазе Евролиге, екипа ЦСКА је на свом терену савладала тим Реала са 82:78.

Иако су гости водили током већег дела сусрета, "армејци" су искористили налет у трећој четвртини, у којој су постигли 30 поена, и савладали реномираног противника.

ЦСКА је три минута пре краја меча имао предност од 77:70, али се мадридски тим поново вратио у игру. Ипак, ЦСКА на крају није дозволио преокрет Реала и заслужено је стигао до нове победе.

Нандо де Коло предводио је домаћу екипу до победе са 21 поеном, Кори Хигинс додао је 15, а Дени Хекет 14. У тиму Реала најбољи је био Ентони Рендолф са 20 постигнутих поена.

Обе екипе сада имају скор од 17 победа и пет пораза и деле друго место иза Фенербахчеа.

Екипа Жељка Обрадовића наставила је низ победа на домаћем терену, а у 22. колу "страдао" је ПАО резултатом 85:66.

Питање победника није се постављало нити у једном тренутку, па је прилику да дебитује у екипу Фенера добио млади 18-годишњи Тарик Биберовић.

Николо Мели био је најефикаснији у победничком тиму са 14 поена, док су по 12 додали Гудурић, Грин и Датоме. У екипи из Атине најбољи је био Шон Килпатрик са 19 поена.

Фенер је задржао убедљиво прво место, пошто има скор од 19 победа и три пораза, док је ПАО тек 12. са скоро 9/13.

Кошаркаши Басконије савладали су Бајерн са 76:68. Домаћин је овом победом претекао Бајерн и сада је на седмом месту на табели Евролиге са 11 победа, од противника који има победу мање.

Најефикаснији у тиму Басконије био је Јанинг са 13, Џонс је постигао 12. У пораженом тиму Вилијамс је постигао 18, а Бартел 11.

У наредном колу Басконија гостује у Барселони, а Бајерн у Мадриду.

Армани је у Милану савладао Дарушафаку са 90:78. Тим из Милана је забележио 10. победу и тренутно је на деветом месту на табели. Турски тим је остао закован за дно табеле са три тријумфа.

Армани је до победе предводио Кузминскас са 19 поена уз осам скокова, њега је пратио Џејмс са 18, а Џерелс 16. Код Дарушафаке Даглас је постигао 21 поен, а Озмизрак 11.

Следеће коло донси дуел Арманија и Макабија, док Дарушафака дочекује Фенербахче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара