Жреб за Куп Кораћа: Партизан на Пазар, Звезда са Динамиком

Жребом у београдском хотелу "Хајат" одређени су парови за финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Партизан игра против Новог Пазара, Црвена звезда са Динамиком. Дерби могућ тек у финалу. Председник КСС Даниловић: Да све буде спортски и да најбољи победи.

Финални турнир националног Купа поново се игра у нишкој дворани Чаир од 14. до 17. фебруара.

Вољом жреба одлучено је да се у четвртфиналу састану:

ФМП – Свети Ђорђе (четвртак, 14. фебруар)

Партизан – Нови Пазар (четвртак, 14. фебруар)

Црвена звезда – Динамик (петак, 15. фебруар)

Мега Бемакс – Борац Чачак (петак, 15, фебруар)

У првом полуфиналу у суботу ће се састати бољи из дуела екипа које играју у четвртак, а у другом оне које победе у петак.

Финале се игра у недељу.

Даниловић: Да све буде спортски и да најбољи победи

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изјавио је да предстојећи Куп Радивоја Кораћа има велики значај за српску кошарку, апеловао на навијаче да спортски бодре своје клубове и да најбољи победи.

"Овај већ традиционални турнир је од великог значаја за клубове и српску кошарку. Ово је јединствено такмичење у којем мали клубови могу да се боре за трофеј, о чему сведочи пласман Житишта, клуба из регионалног такмичења, на овогодишњи завршни турнир", рекао је Даниловић на жребу у београдском хотелу "Хајат".

Даниловић је истакао да жели да скрене пажњу и апелује на све када је безбедност у питању.

"Волео бих да скренем пажњу, што се тиче безбедности свих, поготово деце. Пре две године се десио немио догајај где је повређен наш члан. Срећа у несрећи је што се није десила гора ствар. Молим медије да истичу битну ствар око обезбеђења и безбедности свих људи у хали. Апелујем на навијаче да спортски бодре своје клубове, да то буде један прелеп спортски догађај и нека најбољи победи", поручио је легендарни ас.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, чији град ће 15. пут бити домаћин, а пети заредом пожелео је свима добродошлицу.

"Имамо добру организацију, атмосферу, спортски амбијент. Користим прилику да свима пожелим добродошлицу у царски град на Нишави, да пружите најбоље партије, да сви уживамо, да из Ниша понесете најбоље утиске и да нам се поново вратите", поручио је Булатовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије