Јанковић за РТС: Деби за инфаркт, Тринкијери ме "купио" првим тренингом

Ново појачање Партизана Никола Јанковић у интервјуу за РТС између осталог изјавио је да је можда кључну улогу у његовом доласку у црно-беле играо нови тренер Андреа Тринкијери. У каријери је највише начио од Дејана Милојевића, а искуства стекао у иностранству. Упркос слабијем издању против Морнара, Јанковић верује да Партизан може далеко да догура у текућој сезони.

Јанковић је у дебију против Морнара који је припао Партизану поенима Лендејла из одбојке, зарадио лакшу повреду зглоба, што га је лимитирало на само три минута у утакмици.

"Угануо сам зглоб, али не ради се о озбиљнијој повреди, бићу потпуно спреман за наредни меч. Што се тиче дебија, био је за инфаркт. Драго ми је да сам стартовао повредом, која је веома значајна у борби за плејоф. Мој деби није био из снова, нисам показао своје право лице, али ту сам и има времена за то"

Никола је рекао да је невероватан осећај играти чак и у, због казне АБА Лиге, полупразној дворани "Александар Николић".

"Феноменалан је осећај бити члан Партизана. Нисмо имали пуну халу али било је добре подршке, сви навијачи Партизана живе и осећају Партизан, па самим тим и вама на терену осећај буде сјајан. Трема на сваком почетку увек постоји, али она позитивна. На крају крајева битна је победа, тако да смо и то пребродили".

Јанковић је изјавио да је свестан привилегије, али и терета који носе једни од "најватренијих и кошаркашкијих навијача на овим просторима".

"Радићу на задобијању поверења ових навијача и надам се да ће се то што пре десити. На мени је да се радом и залагањем изборим за минутажу, како би из дана у дан показао ко сам и шта сам".

Нови кошаркаш Партизана изразио је велико задовољство што ће имати прилику да га тренира Андреа Тринкијери, којег је заволео после првог тренинга.

"Он је имао велики утацај, заправо можда и највећи у мом доласку овде. Одрадио сам само један тренинг са екипом и већ имам боље мишљење о њему. Велики је стручњак и заиста доста познаје кошарку".

Јанковић је 2016. године као члан екипе Меге освојио Куп Радивоја Кораћа, победивши у финалу управо Партизан.

"Мислим да ће ми навијачи брзо опростити тај трофеј и да се не љуте на мене. Заправо, вероватно већ јесу опростили. Сада сам овде, део сам ове породице и прошлост је иза нас", уз смех рекао је Јанковић.

У поменутој екипи Меге тренер му је био Дејан Милојевић, од којег како каже је највише индивидуално научио током каријере, а саиграч тада, као и данас је са Радетом Загорцем.

"Са Декијем сам имао фантастичну сарадњу. Остварен је највећи успех у историји клуба, а он ми је доста помогао што се тиче центарске технике. Индивидуално од свих тренера ми је он највише помогао. Има одлично играчко искуство на тој позицији и то преноси на играче. Погледајмо Битадзеа ове сезоне како је експлодирао, да не причамо о Милојевићевом раду са Јокићем, Марјановићем и бројним центрима, то није случајно". 

"Што се тиче Радета, од тада, па до дан данас смо остали добри пријатељи, стално смо били у контакту и веома ми је драго што смо саиграчи и сада". 

Занимљиво је да је Јанковић пре професионалне каријере време провео у омладинским погонима ФМП-а, а потом и Црвене звезде, за коју се ипак није одлучио да игра.

"Са 13 година сам дошао из Врања у Београд. Каријеру сам започео у ФМП-у, а када је дошло до фузије клубова ја сам постао играч Црвене звезде. Нисам заиграо за сениорски тим Звезде, из много разлога".

Први сениорски ангажман били су му Шарлероа и Вервијер у Белгији, где је провео три сезоне.

"Генерално не жалим ни за једном одлуком у каријери коју сам донео. Сваки клуб у којем сам играо ми је донео неко ново искуство. Када сам одлазио у Белгију консултовао сам се са породицом и донео такву одлуку.

Никола је сезоне 2016-17 био најкориснији играч АБА Лиге као члан љубљанске Олимпије, након чега је каријеру наставио у Турској у екипи Сакарије, а потом у Шпанији у дресу Естудијантеса.

"Имао сам доста простора и подршку тренера у Олимпији, поклопиле су се све коцкице и ја сам ту ситацију искористио на најбољи начин. Искрено, доста сам научио и у Турској и Шпанији. У Турској смо са тимом из друге лиге ушли у прву и изборили плеј-оф. Имао сам јако добрих утакмица и у Естудијантесу, тако да су оба ангажмана незаборавна искуства"

Што се тиче саме његове игре, Јанковић је свестан својих врлина и мана и подједнако ради да оне прве уклони, а ове друге задржи и побољша.

"Сви знају да имам проблем са линије за слободна бацања. Ни ја то не кријем, треба се суочити са сваким проблемом. Мислим да то све долази из главе, ја доста радим на томе, тако да мислим да ће се то средити радом. Што се мојих предности и врлина тиче, ту се свакако издвајају енергија, скок, поготово офанзивни и трчање, то је оно што укратко описује мене"

Јанковић је са Партизаном потписао уговор до краја сезоне.

"Немам планове за будућност, Партизан је тренутно мој клуб, даћу све од себе да оправдам очекивања, далеко је наредни меч, а тек да не причамо о крају сезоне"

Ново појачање Партизана има 24 године, а током каријере наступао је за младе селекције Србије, али још увек не и за сениорску. 

"Прошао сам све млађе селекције, освојио разне медаље, то је диван период мог живота, у којем сам стекао доста искуства, али и пријатељстава. Нажалост нисам имао прилику да наступан у сениорском дресу, то ми је сан и будућност којој тежим, јер играти у националном дресу је нешто заиста посебно", за крај је закључио Јанковић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво