Томић: Тимском игром до победе

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Лимож у првом колу Топ 16 фазе Еврокупа. Тренер Милан Томић и првотимци Марко Кешељ, Филип Човић и Бориша Симанић сложни су да је победу донела тимска игра.

Звезда је одиграла веома квалитетно и зрело током читавих 40 минута и заслужено тријумфовала. Тренер црвено-белих Милан Томић рекао је да је очекивао овакву утакмицу и похвалио издање своје екипе.

"Очекивао сам овакву утакмицу. Пре жреба сам желео да прву утакмицу играмо у гостима, јер је у Топ 16 другачије него у првом делу Еврокупа. Кад играте прву утакмицу код куће, притисак је на вама. Кад играте у гостима, ако победите - супер, ако не - ништа. Тако је и Лимож дошао и играо, добро су шутирали за три. Са друге стране, мој тим је играо сјајно. Питаћете ме зашто. Прво, због дербија против Будућности, где смо се много истрошили, па Нова година, где нису добро спавали, сигурно нису легли у поноћ, јер су људи и морали су нешто да славе и буду са породицама", рекао је Томић новинарима после утакмице.

"Највећи проблем у овој утакмици је енергија. Играчи са клупе су много помогли. Зато сам и рекао и пре сезоне да је Звезда тим, не индивидуалци. Ми само као тим можемо да урадимо нешто у Европи", рекао је Томић.

Трнер црвено-белих ни овог пута није желео да истиче појединце.

"Није само Марко (Кешељ), имам поверење у свих 15 играча. Ја сам их изабрао летос и кад имаш 15 играча у екипи, свако треба да помогне. Марко је одиграо добро, Бориша (Симанић) добро игра последњих недеља...Филип после повреде, па је био болестан... То су све моји играчи и ја их подржавам, али они морају да буду спремни сваког дана и да буду спремни да тренирају 100 одсто", закључио је Томић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво