Почиње Топ 16 Еврокупа: Партизан код Ритаса, Звезда чека Лимож

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас мечевима против Лиможа, односно Ритаса започињу наступ у Топ 16 фази Еврокупа.

Први ће на терен изаћи изабраници Андрее Тринкијерија, који од 18 часова у Виљнусу гостују код екипе Ритаса.

Црно-бели су на овај пут кренули опрезно, али са планом да покушају да направе брејк и успешно започну нову годину и нову рунду у такмичењу. Са екипом ће бити и најновије појачање, Никола Јанковић.

"Ми смо направили спринт на крају прве фазе Еврокупа да се увалимо, баш да се увалимо у Топ 16. Сада, Ритас, Фенербахче, Реал Мадрид...све је исто. Свака утакмица је шанса да будемо бољи и да пробамо нешто да направимо. Нисмо фаворити, ништа, ми смо ушли баш на крају, али морамо да играмо. Још не знам физиономију групе, добра је група, Ритас је као четврти ушао, али има квалитет фантастичан, сад је потписао евролигашког центра...видећемо. Очекујем добру утакмицу, јако тешку, али уживамо у томе", истакао је Тринкијери.   

Два сата касније (од 20.00) у београдској хали "Александар Николић" почиње меч између Црвене звезде и француског Лиможа.

Шампион Србије је смештен у изузетно јаку, многи би рекли у евролигашку групу где су још и Валенсија и Унихака, и добар старт је неопходан за евентуалну борбу за плеј-оф, чему се присталице клуба са Малог Калемегдана и надају.

"Почетак ТОП 16 фазе играмо против екипе која је у добром моменту, у серији су од 6 победа, 4 у првенству и  две у Еврокупу након промене тренера. Играју брзо са пуно контри, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу у добром ритму. Против Будућности смо играли без неколико играча који су били болесни, ровити или повређени. Видећемо на кога пред овај меч могу да рачунам", поручио је тренер Звезде Милан Томић. 

Ток оба меча уз текстуални коментар можете пратити на нашем сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво