Будућност сменила Џикића пред дерби са Звездом!

Управа кошаркашког клуба Будућност сменила је тренера Александра Џикића дан пред дерби меч 13. кола АБА лиге против непораженог лидера Црвене звезде.

Џикић је неколико пута ове сезоне био пред сменом, али је увек успевао да добије утакмице које су му биле "бити или не бити". Ипак, после јучерашњег пораза у Минхену од Бајерна у Евролиги (93:88) челни људи подгоричана изгубили су стрпљење.

По повратку екипе у црногорску престоницу одлука управе саопштена је Џикићу, који је на клупи тог тима био од лета 2016. године.

Касније се клуб огласио и званичним саопштењем у којем се између осталог наводи: "КК Будућност Воли се у претходном периоду суочио са свим изазовима које са собом носи захтевно учешће у Евролиги, као и регионалној АБА лиги. Имајући у виду да је иза нас турбулентан период који нису пратили очекивани резултати, циклус промена који је започет довођењем нових играча и озбиљног појачања екипе је неминовно довео до одлуке о промени шефа стручног штаба.

За Управни одбор клуба, ово је била веома тешка одлука, јер је Александар Џикић тренер који је заслужан за историјски шампионски пехар и освајање АБА лиге, учешће у Евролиги и бројне успехе клуба, сјајне резултате и утакмице које ће ће се дуго памтити. Ми у Управном одбору, као и комплетан тим, наши навијачи и целокупна црногорска спортска јавност, развили смо посебну емоцију према тренеру Џикићу. Освојио је не само шампионску титулу, већ и симпатије публике, која му је то увек недвосмислено показивала", наводи се у саопштењу.

Будућност ће у утакмици против Црвене звезде ће водити помоћни тренер Ђорђе Аџић, а како сазнајемо нови тренер тима после тог меча постаће Хрват Јасмин Репеша.

Меч Црвена звезда - Будућност игра се у недељу од 19 сати. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара