Дарушафака савладала Олимпијакос

Кошаркаши Дарушафаке савладали су Олимпијакос са 79:75 (24:12, 18:19, 18:22, 19:22) у 15. колу Евролиге. Басконија боља од Химкија. Макаби надиграо Армани. Барса сигурна против Ефеса.

Дарушафака је изненадила тим из Пиреја и прекинула серију од 12 везаних пораза. Међутим друга победа у сезони оставила их је приковане за дно табеле. Олимпијакос је остао на девет победа и годину ће завршити на петом месту.

Домаћин је имао предност и од 19 поена рзлике, а једино што је тим Олимпујакоса успео је да ухвати резултатски прикључак, али без расположених играча није имао снаге за преокрет.

Најефикаснији у победничком тиму био је Даглас са 19 поена и девет асистенција, Пеинерс је додао 16 поена уз девет скокова. У пораженом тиму Стрелниекс постигао 15 поена, Принтезис 10, Спанулис седам, а Милутинов је додао шест.

У наредном колу Дарушафака гостује код Барселоне, док Олимпијакосу предстоји градски дерби са Панатинаикосом.

Басконија је као гост савладала Химки са 85:77. Химки је тако забележио четври пораз без најбољег играча Шведа, који није на паркету укупно шест последњих дуела.

Басконија је забележила седму победу у сезони и налази се на десетом месту, док је Химки остао на пет победа и тренутно је на 13. позицији.

У екипи Басконије најефикаснији је био Шилдс са 15 поена, Вигтман и Хилард су постигли по 14 поена. У пораженом тиму Микеј је постигао 19, а Стефан Марковић 14, а Џенкинс 13.

У наредном колу Басконија гостује код Фенера, а Химки код Гранд Канарије.

Макаби савладао Армани са 94:92. Тим из Тел Авива је забележио пету победу у сезони и налази се на 13. позицији, док је Милано девети са седам тријумфа.

Неизвестан меч одиграли су Макаби и Милано, ипак домаћин је имао више концентрације у финишу и дошао до важне победе.

Домаћина је до победе предводио Обрјант са 32 поена, Рајус је додао 16. У пораженој екипи Недовић је био најефикаснији са 17 поена, а Мицов је забележио поен мање.

У наредном колу Макаби гостује мадридском Реалу, док Армани дочекује Будућност.

Барселона је на свом терену надиграла Ефес са 80:65. Барса је тако забележилаосму победу и налази се на шестом месту на табели, док је Ефес остао на четвртом месту са девет тријумфа, колико има и Олимпијакос.

Најефикаснији у победничком тиму био је Ориола са 14 поена, дог су Синглтон и Серафин посигли по 13.  Двоцифрен учинак имао је још и Ханга са десет поена.

У пораженом тиму Мотум је постигао 13, а Василије Мицић 11.

Наредни меч Барселона игра против Дарушафаке на свом терену, а Ефес дочекује Бајерн.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво