Сјајни Бјелица и Богдановић водили Сакраменто до победе

Немања Бјелица одиграо је најбољи меч сезоне и постигао 25 поена против свог бившег клуба Минесоте у победи Сакрамента резултатом 141:130. Богдан Богдановић додао је 20 поена са клупе и помогао Бјелици и Сакраменту у победи, али и обарању рекорда франшизе по броју постигнутих тројки.

Немања Бјелица се "осветио" свом бившем клубу у којем је шансу добијао "на кашичици", учинком од 25 поена, пет скокова и три асистенције, уз шут из игре од 60 одсто и пет погођених тројки за 28 минута на паркету,

Након бољег старта Сакрамента и осетније предности, Минесота је успела да се потпуно врати у меч, али је у тим моментима српски тандем Бјелица - Богдановић преузео конце утакмице у своје руке. На минут и по до краја меча, Бјелица је тројком угасио наде Минесоте да може да се резултатски врати у меч.

Богдан Богдановић предводио је фантастичну клупу Кингса са 20 поена, пет скокова и шест асистенција за 30 минута на паркету.

Уз расположене српске играче који су комбиновано постигли 45 поена, Кингси су имали још петорицу двоцифрених стрелаца.

Бади Хилд је постигао 20, Бегли и Ферел по 17 поена, Коли Стајн је убацио 14, а Фокс 13 поена.

Сакраменто је на мечу погодио чак 19 тројки, што је рекорд екипе по броју убачених на једном мечу.

У редовима Минесоте истакли су се Вигинс са 25, Роуз са 20 и Таунс са 19 поена. Дарио Шарић додао је 18, а Ковингтон поен мање. 

Сакраменто је уписао 15 победу у 27 одиграних мечева и налазе се на деоби седме позиције Западне конференције са Даласом.

Минесота са скором 13-14 заузима 13. место у истој конференцији.

У осталим мечевима Торонто је без Каваја Ленарда са убедљивих 113:93 савладао шампионе екипу Голден Стејта.

Лука Дончић је са 24 поена и десет скокова предводио Далас у победи над Атлантом и ривалом Тре Јангом (114:107)

Бостон је након продужетка славио над Вашингтоном 130:125, Џереми Лемб је поенима у последњој секунди донео победу Шарлоту над Детроитом (108:107).

Невероватну партију од 44 поена и 18 скокова пружао је Ентони Дејвис у победи Пеликанса над Тандерима 118:114.

Бруклун је задао тек други пораз Филаделфији у Велс Фарго Центру победивши их са 127:124. 

Победе на свом терену остварили су: Кливленд који је савладао Њујорк са 113:106, Индијана која је била боља од Милвокија са 113:97, Јута је надиграла Мајами резултатом 11:84, док је Мемфис победио Портланд са 92:83.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара