Будућност у Подгорици срушила ЦСКА, Химки славио у Каунасу

Кошаркаши Будућности приредили су велико изненађење пошто су у "Морачи" савладали, досада непоражену, екипу ЦСКА 93:92. Химки је у још једној "трилер" завршници у Каунару савладао Жалгирис 84:83. Басконија на домаћем терену славила против Панатинаикоса 86:77. Барселона Светислава Пешића убедљива против Арманија 90:80 у преосталим мечевима деветог кола Евролиге.

Јунак победе у Подгорици био је Данило Николић који је шест секунди пре краја меча имао офанзивни скок после кога је поентирао за вођство Будућности. Са друге стране, Кори Хигинс је промашио шут за победу.

Подгоричане је предводио Ерл Кларк са 18 поена, док је Немања Гордић забележио 17. Јунак победе Данило Николић постигао је 14 поена. Најефикаснији у екипи ЦСКА био је Нандо де Коло са 19. поена.

После вевет одиграних кола Будућност је 13. на табели са две победе и седам пораза док је ЦСКА трећепласирани са скором 8/1.

Жалгирис је имао напад за продужетак али је Милакнис промашио шут за три поена па је Брендон Дејвис из одбитка успео само да ублажи пораз - 83:84 (26:19, 13:18, 18:21, 26:26).

Госте је до победе предводио Алексеј Швед са 25 поена и 10 асистенција. Мики Џордан забележио је 20 поена а одличну партију пружио је и Стефан Марковић са 13.

У редовима Жалгириса  истакао се Брендон Дејвис са 23 поена уз 13 скокова (шест офанзивних).

Екипа из Подмосковља тренутно заузима 12. позицију, док је Жалгирис 10. са учинком од по три победе и шест пораза. Химки у наредном колу дочекује Панатинаикос а Жалгирис Милано

Барселона Светислава Пешића савладала је пред својом публиком госте из Милана 90:80. Екипу из Палау Блаугране предводио је Томас Ертел са 20 поена, док је у редовима „манекена" најефикаснији био Мајк Џејмс са 19 кошева.

Владимир Мицов поровео је на терену 25. минута и постигао две тројке.

Шпански тим заузима шесту позицију са скором 5/3, екипа из Милана је пета са шест победа и два пораза.

Басконија је надиграла Панатинаикос 86:77 уз 16 поена Шенгелије. Фантастичну партију за госте одигао је Кит Ленфорд забележивши 33 поена.

Басконија је на 11. позицији док је Панатинаикос 7. са скором 5/4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије